Hamilelikteki Acil Durumlar Nelerdir?

Hamilelikteki Acil Durumlar Nelerdir?

Bugün bütün anne adaylarını yakından ilgilendiren, hamilelikteki acil durumların genelini kapsayan bir yazı hazırladım. Yazıyı dikkatli okumanızı özellikle tavsiye ediyorum çünkü yazıda belirtilen durumların bir yada bir kaçını gözlemlediyseniz acilen doktora gitmeniz gerekmektedir. Küçük ihmallerin büyük sağlık sorunları meydana getireceğini bir kere daha hatırlatmak istiyorum.

Elde ve yüzde şişmelerin meydana geliyorsa Preeklampsi belirtisi olabilir, detaylı bilgiye hamilelikte ödem neden olur? Başlıklı yazımdan ulaşabilirsiniz.

Vajinadan birdenbire fazla miktarda akıntı gelmesi.

Bebek anne karnında gelişirken hamileliği ilerleyen dönemlerinde belirgin bir şekilde hareket eder. Halk arasında tekme attı vb. şekillerde nitelendirilebilir. Bebeğin anne karnındaki hareketlerinde birden azalma gözlemleniyorsa doktora gitmeniz gerekmektedir.

Hamilelikteki Acil Durumlar Nelerdir

Aniden baş ağrısı ve yüksek ateş meydana gelmesi hamilelikteki acil durumlardan bir tanesidir.

Normalde tuvalete çıktığınızda yaptığınız idrarın belirgin bir şekilde azalması.

İdrara çıkıldığında yanma hissedilmesi.

Vajinal akıntı sarı ve yeşilimsi renklerde geliyorsa ve kokulu ise enfeksiyon belirtisi olabilir acilen doktora gitmelisiniz.

Vajinada kanama meydana gelmesi.

Aniden başlayan kasık ve karın ağrısı, birbirini takip edebileceği gibi tek başında gözlemlenebilir.

Ani başlayan ve tekrar eden kusmalar görülüyorsa.

Bilgi ağımıza bir zincir daha ekledik eğer sizde bilgi paylaştıkça artan bir hazinedir görüşünü savunuyorsanız sitemize kayıt olarak içerikler paylaşabilirsiniz. Bin bilsen de bir bilene sor bölümünden sorularınızı, görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Eğer anne ve bebekler ile ilgili merak ettiğiniz farklı konular varsa anne & çocuk bölümümüzü inceleyebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek duası ile.

Yorumlar