WordPress Yazı Ekleme – Adım Adım Resimli Anlatım

wordpress-yeni-yazı-ekleme

Merhaba değerli web ağı ziyaretçileri ve üyeleri bugün ki yazımda wordpress tabanlı sitenizi kurduktan sonra muhtemelen ilk ihtiyaç duyacağınız işlemi yani wordpress yazı ekleme işlemini nasıl yapacağımızı anlatacağım.

Arkadaşlar ilk olarak admin paneline giriş yapın. Sol tarafta yazılar kısmına tıklayın. Açılan sayfadan üst kısımda bulunan yeni ekle butonuna tıklayın.

wordpress-yeni-yazı-ekleme

Sizi iki tane boş alan karşılayacak bu alanlardan üst kısımdakine yazı başlığımızı alt kısımda ki alana ise yazımızı gireceğiz. Arkadaşlar benim size önerim web sitenizde yayınlayacağınız yazılar kesinlikle 200 kelime altında olmasın. Başlık ve yazıyı girdikten sonra sağ tarafta kategoriler kısmından yazınızın kategorisini seçin. Eğer yazınız için uygun bir kategori yoksa kategoriler alanın hemen altında bulunan yeni kategori ekle sekmesine tıklayarak yeni bir kategori oluşturabilirsiniz.

wordpress-yeni-yazı-ekleme

Yazıya Resim, Müzik Ekleme

Yazıya resim eklemek istiyorsanız yazı kısmının üstünde bulunan ortam ekle butonuna tıklayın.

wordpress-yeni-yazı-ekleme-resim-ekleme

Karşınıza bir pencere açılacak bu pencere üzerinden isterseniz ortam kütüphanenizde bulunan resimlerden istediğiniz bir resmi yazınıza ekleyebilir. İsterseniz dosya yükle seçeneğine tıklayarak bilgisayarınızda bulunan bir resmi yazınıza ekleyebilirsiniz.  Arkadaşlar benim size önerim kesinlikle optimize etmeden hiçbir resmi sitenize yüklemeyin, çünkü resim boyutu sayfa boyutunuzu artıracak ve buda sayfanızın daha geç yüklenmesine neden olacak. Ayrıca yazılarınızda mutlaka 1 veya 2 tane resim olsun.  

wordpress-yeni-yazı-ekleme-resim-ekleme

Yazıya Öne Çıkan Görsel Ekleme

Yine sağ tarafta bulunan öne çıkan görsel kısmından yazınıza öne çıkan görsel ekleyebilirsiniz. Arkadaşlar öne çıkan görsel, yazınız ana sayfada görüntülenirken kullanıcılara gösterilecek olan görseldir. Önce çıkan görseli belirlerken yazınızı en iyi ifade edecek resmi seçtiğinizden emin olun.

Etiketler kısmından, yazınıza etiket ekleyebilirsiniz. Yazınız ile alakalı anahtar kelime niteliğindeki kelimeleri aralarından virgül kullanarak yazıp ekle butonuna tıkladığınızda etiketler yazıya eklenecektir. Yayımla kısmından, yazınızı yayınlamadan nasıl göründüğünü kontrol etmek için ön izleyebilir ve yayınlayabilirsiniz. Yazının görünürlüğünü değiştirebilir aynı zamanda yazınıza parola koyarak sadece yazıya erişmesini istediğiniz kişilerin erişmesini sağlayabilirsiniz. Yine yayınlanmış bir durum kısmını kullanarak yayından kaldırabilirsiniz.

wordpress-yeni-yazı-ekleme

Son olarak  söyleyeceğim şey ücretli tema kullanan arkadaşları daha çok ilgilendiriyor. Ücretli temaların bir çoğunda yazı yazdığınız alanın hemen altında kullanabileceğiniz özel sayfa tipi gibi temaya özel kısımlar bulunmaktadır. Bu kısımları çok detaylandırmayacağım çünkü bu temadan temaya değişebilmekte, eğer temanızda böyle bir kısım varsa yazınızı yayınlamadan önce tema için özel olarak hazırlanan kısımları mutlaka ön izleyin.

wordpress-yeni-yazı-ekleme

Yazıyı Yayınlama

Yazınızı tamamladınız artık yayınlanabilir diyorsanız sağ üst kısımda bulunan yayınla butonuna tıklamanız yeterlidir. 

wordpress-yeni-yazı-ekleme

Evet arkadaşlar wordpress tabanlı sitemize nasıl yazı ekleyeceğimizi öğrenmiş olduk. Youtube kanalımda yayınlamış olduğum ve olumlu bir çok geri dönüş aldığım eğitim videoma da aşağıdaki linkten erişebilirsiniz. Web sitem üzerinde yayınladığım birçok yazının detaylı bir şekilde anlatımına da youtube kanalım üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca Sıfırdan wordpress ile web sitesi kurma videomdaki tüm içeriklere de wordpress kategorisinden erişebilirsiniz.

Bilgi ağımıza bir halka daha ekledik, İnşAllah faydalı bir yazı olmuştur. Aklınıza takılan herhangi bir şey olursa mutlaka yazı altıda sorun, en kısa sürede cevaplandırmaya çalışacağım. Bir sonraki yazıda görüşmek duası ile, Allah’a emanet olun.