Adsense Pin Hakkında Merak Edilen Her Şey

Merhaba arkadaşlar bu yazımda Adsense pin hakkında merak edilen her şeyi anlatacağım. Aklınıza takılabilecek bütün sorunları cevaplandırmaya çalışacağım eksik olan bir kısım varsa yazı altında sorduğunuz takdirde en kısa sürede cevaplandırmaya çalışacağım.

Adsense Pin Nedir?

Google yayıncı hesaplarının güvenliğini korumak ve adsense üzerinden kazandığınız paraları size ödemek için adresinizi doğrulamanızı zorunlu tutmaktadır. Google adsense hesabı üzerinden belirttiğiniz ödeme adresinize, adresinizi doğrulamak için hesabınıza özel oluşturulan 6 haneli bir kimlik numarası gönderilir. Gönderilen bu kişisel kimlik numarasına Pin denir. (PIN = Personal İdentification Number baş harflerinden meydana gelmektedir.)

Adsense pin size gönderildiğinde Adsense hesabınızda “Adresinizi doğrulamadığınız için ödemeleriniz şu anda duraklatılmıştır.” Şeklinde bir uyarı mesajı ile karşılaşırsınız. Bu mesaj Adsense pin’i hesabınıza girmediğiniz sürece gözükecektir. Bu durum kazançlarınızı etkilemez reklamlardan gelir elde etmeye devam edersiniz, sadece ödeme alamazsınız.

Adsense Pin Kodu Ne Zaman Gönderilir?  

Google adsense reklamlarından elde ettiğiniz netleşen hesap bakiyeniz ilk kez doğrulama eşiğine ulaştıktan 3 – 4 gün sonra Pin kodunuz bir zarf içerisinde PTT ile size gönderilir. Doğrulama eşiği nedir? diye sorabilirsiniz. Doğrulama eşiği, reklamlardan elde ettiğiniz kazancın 10$ ulaşmasıdır. Yani diyelim ki bir dolar 5.50 TL ise Pin’in size gönderilmesi için reklamlardan 55 TL gelir elde etmeniz gerekir.

Bu geliri elde ettikten sonra otomatik olarak Google Adsense hesabınız üzerinde belirttiğiniz adrese Pin kodunuz yollanır. Pin kodu yollandığında Google Adsense ana sayfada durum ile alakalı bir bildirim kartı oluşacaktır.

Adsense Pin Kodum Ne Kadar Sürede Elime Ulaşır?

Google kendi açıklamasında Pin’in genellikle 2 ile 4 hafta arasında elinize ulaşacağını söylemekte ancak bulunduğunuz yer merkezi değilse yani köy, yayla vb. bu sürenin daha da uzayacağını belirtmektedir. Arkadaşlar ben Kocaeli’de ikamet ediyorum ve Pin benim elime 25 günde ulaştı.

Adsense Pin Kodunu Ne Zamana Kadar Girmem Gerekmektedir?

İlk Pin size yollandıktan sonra dört ay içerisinde Google Adsense hesabınıza Pin kodunu girmeniz gerekmektedir. Eğer dört ay boyunca Pin kodunu girmezseniz hesabınızda reklam gösterimi durdurulur ve Pin kodunu girene kadar reklamlardan para kazanamazsınız.

Adsense Pin Kodu Geldiğinde Pin Kodunu Nereye Gireceğim?

Arkadaşlar öncelikle Google Adsense hesabımıza giriş yapıyoruz. Ana sayfada yapılacaklar başlıklı bir kartın oluştuğunu göreceksiniz.  Eğer kartı göremiyorsanız daha fazla göster butonuna tıklayın, yine göremiyorsanız sol tarafta bulunan menüden Hesap -> Hesap bilgileri sayfasından adresi doğrula seçeneğine tıklayın. Kartın üzerinde fatura adresini doğrulayın ibaresi bulunacaktır. Kartın alt kısmında bulunan doğrula butonuna tıklayın. Karşınıza 6 haneli Pin kodunu girebileceğiniz bir alan gelecektir. Pin kodunu buraya girip gönder butonuna tıkladığınızda adresiniz onaylanacaktır.

adsens-pin-girme-dogrulama

Önemli: Pin kodunuzu 3 defa yanlış girerseniz hesabınızda reklam gösterimi durdurulur. Reklamlardan para kazanamazsınız.

Adsense Pin Kodu Gelmezse Ne Yapmalıyım?

Adsense pin kodu gelmediğinde yapmanız gerekenleri anlatmadan önce Adsense pin kodu bize neden ulaşmıyor kısaca anlatmak istiyorum. Arkadaşlar Adsense Pin kodu bize bir zarf ile kargo takip numarası olmadan gönderilmektedir. PTT çalışanları ile konuştuğumda takip numarası olmayan kargoların taşınma esnasında kaybolma ihtimalinin olduğunu söylediler. İlk neden bu ancak asıl neden adres bilgilerimizi doğru olarak girmememizden kaynaklanıyormuş. Şöyle ki posta kodunu yanlış girdiyseniz size ulaşmama yada geç ulaşma ihtimali çok yüksek çünkü yurt dışından gelen kargolar öncelikle posta kodlarına göre ayrılıyormuş. Kısaca adres bilgilerinizi girerken bilgilerin doğruluğundan emin olmalısınız.

Adsense Pin kodu 4 hafta içerisinde elinize ulaşmadıysa Pin kodunun bir kopyasını tekrar istemeniz gerekmektedir.

Yeni Adsense Pin Kodu Nasıl İstenir?

Öncelikle bilmeniz gereken nokta Adsense Pin kodunu istediğiniz zaman yeniden gönderin diyemiyorsunuz. Pin kodunun yeniden gönderilmesi için ilk Pin gönderildikten sonra 3 hafta geçmiş olması lazım. Bu bilgiyi de verdikten sonra ilk olarak Google Adsense hesabına giriş yapın. Pin kodunu gireceğiniz kartı ana sayfa üzerinde bulun. Doğrula butonuna tıklayın ve açılan alanda Pin’i yeniden gönder butonuna tıklayın. Böylece Pin kodunuzun bir kopyası belirttiğiniz adrese tekrar gönderilecektir.

yeni-pin-isteme

Adsense Pin Kodu Gönderilen Adresim Yanlışsa Ne Yapabilirim?  

Daha önce web sitemde paylaştığım Youtube Para kazanma ile ilgili her şey başlıklı yazımda Google Adsense hesabı açarken özellikle adres kısmını doğru bir şekilde girmeniz gerektiğini söylemiştim. Sebebi ise şu arkadaşlar eğer adresi yanlış veya eksik girdiyseniz doğrulama eşiğine ulaştığınızda Google adresinizi doğru kabul edip size sormadan otomatik olarak Pin’i gönderecektir. Haliyle adres doğru olmadığı için elinize ulaşmayacak ve adresinizi değiştirseniz bile yeniden Pin istemek için 3 hafta beklemeniz gerekecek.

Gelelim sorumuzun cevabına adresiniz yanlışsa adres bilgilerinizi düzeltip yeniden Pin istemeniz gerekecek. Adres bilgilerinizi değiştirmek için sol tarafta bulunan menüden Ödemeler seçeneğine tıklayın. Açılan sayfadan ayar kartının içerisinde bulunan ayarları yönet seçeneğine tıklayın. Ödeme Profili alanında bulunan ad ve adres kısmının yanındaki kalem ikonuna tıklayarak. Ödeme adres bilgilerinizi düzenleyebilirsiniz.

Adsense Pin Kodunun Gönderileceği Adres Bilgilerinde Türkçe Karakter Kullanılmamalı Diyorlar Doğru mu?

Arkadaşlar en çok merak edilen soru budur diye düşünüyorum. Bir çok yayıncı Pin kodu eline ulaşmadığında acaba Türkçe karakter kullandığım için mi adresime gelmiyor diye düşünüyor. Kesinlikle Türkçe karakter ile hiçbir alakası yok ben adım soyadım da dahil olmak üzere bütün alanları Türkçe karakterle doldurdum ve 25 günde elime ulaştı Pin kodum. Pin kodu elinize ulaşmıyorsa sebebinin Türkçe karakter olmadığından emin olabilirsiniz.

Pin ile anlatacaklarım genel olarak bunlar. Son olarak da Pin kodu bana nasıl bir zarf ile gönderildi göstermek istiyorum.

adsens-pin

Bilgi ağımıza bir halka daha ekledik. İnşAllah faydalı bir yazı olmuştur. Youtube, Google, WordPress, Teknoloji, Güncel vb. daha bir çok konuda yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum diyorsanız Youtube kanalıma (Web Ağı) abone olabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek duası ile Allah’a emanet olun.