Excel’de Denklem Ekleme – Excel Eğitimi

excelde-denklem-ekleme-excel-egitimi

Excel’de Denklem Ekleme – Excel Eğitimi

Karmaşık ve modellenmesi zor matematiksel denklemleri Excel üzerinde el ile yazmak zordur, Excel geliştiricileri bize kolaylık sağlaması açısından Excel 2010 ile yerleşik olarak gelen (önceki Excel sürümlerinde eklenti olarak vardı) denklem sınıfını hazırlamışlar.

Excel’de çalışma sayfamıza bir denklem eklemek istiyorsak ekle sekmesinin simgeler grubundan denklem açılır menüsüne tıklayarak hazır denklemler arasından seçim yapabiliriz veya denkle komutu üzerine tıklayarak kendi denklemimizi de yazabiliriz.

Hazır denklemlerden bir tanesini çalışma sayfamıza eklediğimizde denklem üzerine tıklarsak şerit üzerinde 2 tane yeni sekme belirecektir. Bunlar; denklem araçları ve çizim araçlarıdır.

Denklem araçları içerisinde denkleme ekleyebileceğimiz simgeler ve yapılar bulunmaktadır. Yeni bir denklem oluşturmak için önce yapıları seçeriz ve daha sonra simgeleri de ekleyerek denklemimizi meydana getiririz.

Excel Eğitimi

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 53. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Denklem Eklemeyi öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.