Hamilelikte Günlük Ev İşlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hamilelikte Günlük Ev İşlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hamile anne adayları günlük ev işlerinde kesinlikle ani hareketler yapmamalılar.

Özellikle gebeliğin 5. Ayından sonra ev işlerini yaparken sürekli ayakta durulmamalı, yer temizliği yaparken eğilmek, çömelmek yerine dizlerin üzerinde durularak temizlik yapılmalı.

Koltuk, sandalye, oturak vb. yerlerde otururken kalkmak istediğinizde vücut ağırlığını bacaklarınıza vererek ve kollarınız ile kenarlardan destek alarak kalkmalısınız.

hamile-ev-isi

Tek başınıza da olsa birden fazla kişi ile de olsa eşya taşımaktan kaçınmalısınız, sebebi hamilelikte ağır kaldırmak yasak.

Yatarken kendinizi birden geri bırakmamalısınız.

Özellikle hamileliğin ilerleyen aylarında yataktan kalkarken direk kendinizi öne doğru itmeyin, hafifçe yan tarafınıza döndükten sonra kalkın.

Bilgi ağımıza bir zincir daha ekledik eğer sizde bilgi paylaştıkça artan bir hazinedir görüşünü savunuyorsanız sitemize kayıt olarak içerikler paylaşabilirsiniz. Bin bilsen de bir bilene sor bölümünden sorularınızı, görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Eğer anne ve bebekler ile ilgili merak ettiğiniz farklı konular varsa anne & çocuk bölümümüzü inceleyebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek duası ile.

Yorumlar