Hamilelikte Cinsel İlişkiye Girilir mi?

Hamilelikte Cinsel İlişkiye Girilir mi?

Hamilelik ile ilgili en çok merak edilen konulardan bir tanesi de hamilelikte cinselliktir ve konu ile alakalı en çok sorulan soruda hamilelikte cinsel ilişkiye girilir mi? Sorusudur. Bu yazımda hamilelikte cinsel ilişkiye girilir mi? Sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

Normal bir hamilelik dönemi geçiriyorsanız yani herhangi bir sağlık sorununuz (vajinal akıntı vb. gibi ) yoksa haftada 2 en fazla 3 kez cinsel ilişkiye girilebilir. Ancak mutlaka doktorunuza bu konuyu danışın çünkü herhangi bir rahatsızlığınız olabilir ve bu durum bebeğiniz için hayati önem taşıyabilir.

hamile

Hamilelikte cinsel ilişki sonrasında aşağıdaki belirtiler görülürse direk doktorunuza başvurmanız gerekmekte ve doktora görünene kadar cinsel ilişki kurmamalısınız.

  • Karın bölgesinde gerilme, sertleşme meydana gelmişse,
  • Vajinada kanama meydana gelmişse,
  • Karın bölgesinde ağrı meydana gelmişse,

Yukarıda saydığım belirtiler bebek için hayati önem taşımaktadır, eğer belirtiler dikkate alınmaz ve cinsel ilişki kurulmaya devam edilirse düşük yapabilirsiniz.

Yukarıda cinsel ilişkiye girebilmenin bir şartı da hamilelikte meydana gelen vajinal akıntı gibi sağlık sorununuz olmamalı diye belirtmiştim. Neden bu kadar önemli, vajinal akıntı zaten başlı başına dikkat edilmesi gereken bir konudur çünkü enfeksiyon belirtisi olabilir. Vajinal akıntının cinsel ilişki esnasında iç kısma kayması ise erken doğuma sebep olabilmektedir.

Küçük ihmallerin büyük sağlık sorunlarına sebep olacağını sıklıkla yazılarımda belirtiyorum. Normal olamayan bir durum ile karşılaşırsanız mutlaka doktorunuza başvurun. Yazılarım sadece bilgilendirme amaçlı olup kesinlikle teşhis ve tedavi amaçlı yazılmamıştır ve kullanılmamalıdır.

Bilgi ağımıza bir zincir daha ekledik eğer sizde bilgi paylaştıkça artan bir hazinedir görüşünü savunuyorsanız sitemize kayıt olarak içerikler paylaşabilirsiniz. Bin bilsen de bir bilene sor bölümünden sorularınızı, görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Eğer anne ve bebekler ile ilgili merak ettiğiniz farklı konular varsa anne & çocuk bölümümüzü inceleyebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek duası ile.

Yorumlar