Dış Gebelik Nedir? Dış Gebeliğin Belirtileri Nelerdir?

Dış Gebelik Nedir? Dış Gebeliğin Belirtileri Nelerdir?

Dış Gebelik Nedir?

Gebeliğin nasıl oluştuğunu daha önce sizlere aktarmıştık. Bugün gebelik oluşurken karşılaşabilecek ve çok dikkat edilmesi gereken bir konuyu ele alacağım. Konu başlığımız dış gebelik, pekala dış gebelik nedir?

Dış gebelik, rahim dışında gelişen gebeliktir. Gebelik rahimde gerçeklemiyorsa nerede gerçekleşiyor? Dış gebelik, çoğunlukla gebeliğin ilk başladığı tüplerde meydana gelir. Karın boşluğunda ve yumurtalık üzerinde de görülmektedir, ancak görülme sıklığı tüpteki kadar değildir.

Dış gebeliğin belirtileri nelerdir?

  1. Adet gecikmesinin ardından gebeliğin 6. Ve 12. Haftaları arasında karnın belli bir bölümünde ağrı meydana gelip karnın tamamına yayılabilir,
  2. Açık renkli kanamalar meydana gelebilir,
  3. Bayılmalar görülebilir,
  4. Çok sık olmasa da bulantı ve kusma görülebilir,
  5. Aşırı halsizlik görülebilir,
  6. Koyu renkli vajinal leke görülebilir,
  7. Omuzlarda ağrı meydana gelebilir.

hamile-anne-adayi

Yukarıda saydığım belirtilerin bir yada birkaçı ile karşılaştıysanız mutlaka ama mutlak doktorunuza başvurmalısınız. Sebebi, Dış gebelikte erken teşhis ve tedavi çok büyük öneme sahiptir. Dış gebeliğiniz erken dönemde fark edilirse ilaç kullanarak tedavi olmanız mümkünken geç kalınan durumlarda cerrahi yöntemler kullanılmaktadır.

Bilgi ağımıza bir zincir daha ekledik eğer sizde bilgi paylaştıkça artan bir hazinedir görüşünü savunuyorsanız sitemize kayıt olarak içerikler paylaşabilirsiniz. Bin bilsen de bir bilene sor bölümünden sorularınızı, görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Eğer anne ve bebekler ile ilgili merak ettiğiniz farklı konular varsa anne & çocuk bölümümüzü inceleyebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek duası ile.

Yorumlar