Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

facebook hesap silme

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Facebook hesabınızı herhangi bir nedenden dolayı kullanmak istemiyorsunuz ve hesabında tamamen kapatılmasını istiyorsanız bu yazı tam size göre. Bu yazıdaki adımları sırası ile uyguladığınızda Facebook hesabınıza bir daha erişilmeyecek ve tamamen silinecektir. Tabi silme işlemini gerçekleştirmeden önce kesin bir şekilde silmek istediğinizden emin olun çünkü kalıcı olarak Facebook hesabınızı silerseniz bir daha hiçbir şekilde hesabınıza erişemeyeceksiniz. Facebook hesabınızı silmeden önce karar vermenize yardımcı olmak adına Facebook hesabını sildiğiniz de neler ile karşı karşıya kalacaksınız anlatayım.

Kesinlikle Facebook hesabınızı bir daha açamayacaksınız.

Facebook hesabınızı silme işlemi, hesap bilgileri ve hesabın içerdiği tüm verileri kapsadığı için, profil bilgileriniz, gönderileriniz, fotoğraflarınız vb. hesaba eklenen her şey silinecek ve bir daha geri getirilemeyecek.

Facebook Messenger kullanıyorsanız artık kullanamayacaksınız.

Facebook hesabınızı kullanarak kayıt olduğunuz bir çok siteye artık Facebook girişini kullanarak giriş yapamazsınız. Eski bilgilerinizi de hatırlamıyorsanız ilgili sitenin yöneticisine veya ilgili birimine durumu mail aracılığı bildirmeniz gerekmektedir.

Bir konuya özelikle değinmek istiyorum diyelim ki siz biri ile çıkıyordunuz ve genelde de Facebook üzerinden mesajlaşıyordunuz. Aranızda sorunlar çıktı ve ayrıldınız daha sonra Facebook hesabınızı tamamen kapatmak istediniz. İşte tam bu kısımda bilmeniz gereken bir konu var sizin arkadaşınıza gönderdiğiniz mesajlar arkadaşınız tarafından silinmemişse siz hesabınızı tamamen kapatsanız bile gönderdiğiniz mesajlar arkadaşınızın mesaj kutusunda durmaya devam edecektir.

Facebook hesabını silme işlemini adıma adım gerçekleştirelim.

Öncelikle Facebook hesabınızda yüklü olan fotoğraf, video vb. bilgilerinizi kaybetmemeniz için bilgisayarınıza manuel olarak indirmenizi öneririm yada manuel olarak uğraşmak istemiyorum diyorsanız buradan bilgilerini indir kısmının yanında bulunan indir butonuna tıklayarak Facebook hesabınızdaki içeriklerin bir kopyasını indirebilirsiniz.

facebook hesap silme

Aynı zamanda Facebook hesabınızı sildiğiniz de Facebook hesabınıza bağlı olan gruplar, sayfalar ve web siteniz için uygulama geliştirdiyseniz maalesef gruplar, sayfalar ve geliştirici hesabınız da silinecektir. Eğer uygulamamızın, sayfanızın ve grubunuzun silinmesini istemiyorsanız hesabınızı silmeden önce başka bir Facebook kullanıcı hesabını gruplara, uygulamalara ve sayfalara yönetici olarak atamanız gerekmektedir.

facebook hesap silme

Hesabınızı silinmesi için hesabınızda 2 hafta hiçbir hareket olmaması gerekmektedir. Bu yüzden işi riske atmadan uygulamalarımızın tamamını da kaldıralım. Uygulamalarınızın tamamına buradan erişebilirsiniz. Açılan sayfadan uygulamaları seçip kaldır butonuna tıklarız.

facebook hesap silme

Uygulamaları kaldırdık, profilimizde ki içerikleri indirdik, silinmesini istemediğimiz sayfalara farklı yöneticiler atadık ve artık hesabımızı silebiliriz. Facebook hesabımızı kalıcı bir şekilde sileceğimiz sayfaya buradan erişebiliriz. Açılan sayfadan hesabı sil butonuna tıklarız. Karşımıza Facebook kullanıcı şifremizi girmemiz istenen bir pencere açılacak buraya Facebook şifrenizi girip devam butonuna tıklayın.

Artık Facebook hesabınızın silinme işlemi başladı ve yukarıda da belirttiğim gibi 2 hafta hesapta herhangi bir hareket olmaması lazım bu yüzden bir daha hesaba giriş yapmıyoruz ve 2 hafta sonra Facebook hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

facebook hesap silme

facebook hesap silme

Ziyaretçiler tarafından özellikle sorulan bir soruyu da cevaplamak istiyorum. Hesabımı silme işlemini başlattı ancak pişman oldum Facebook hesabımı silme işlemini nasıl iptal edebilirim.

Arkadaşlar Facebook hesabınızı silme işlemi başladıktan sonra 2 hafta içerisinde silmeyi iptal etmeniz mümkün Facebook hesabınıza eski bilgilerinizi kullanarak giriş yapın ardından silme işlemini iptal et butonuna tıklayın böylece hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Facebook tarafından yapılan bilgilendirmeye göre bir Facebook hesabının tam olarak silinmesi 3 ay sürmektedir ancak bu kısım bizi çok ilgilendirmiyor çünkü bu süre içerisinde Facebook kullanıcıları sildiğimiz bilgilere erişemezler.

Evet arkadaşlar bilgi ağımıza bir halka daha ekledik, inşAllah faydalı olur. Bir sonraki yazıda görüşmek duası ile…