Excel’de Verileri Gruplandırma – Excel Eğitimi

excelde-verileri-gruplandirma-excel-egitimi

Excel’de Verileri Gruplandırma – Excel Eğitimi

Excel 2010’da birbiri ile bağlantılı sütun ve satırları gruplandırmamız mümkündür. Excel’de verileri gruplandırmak için öncelikle bağlantılı alanları seçeriz. Daha sonra veri sekmesinin anahat grubundan gruplandır komutuna tıklarız. Açılan gruplandır penceresinden gruplandırmak istediğimiz alanlar satır ise satırlar seçeneğini, sütun ise sütunlar seçeneğini seçip tamam butonuna tıklarız. Gruplandırma işlemini yaptığımızda çalışma alanının yan tarafında 1,2 şeklinde grup seviyelerini görürüz. Gruplandırdığımız ögeleri gizlemek için grup seviyelerinin alt kısmında bulunan küçük kutucuk içerisinde – butonuna tıklarız, gizlenen ögeleri görüntülemek içinde küçük kutu içerisinde + butonuna tıklarız. Yaptığımız gruplandırmayı sonlandırmak istiyorsak, gruplandırdığımız verileri seçip veri sekmesinin anahat grubundan grubu çöz komutuna tıklarız.

Excel Eğitimi

Excel Eğitimi

Yukarıdaki resimde 3 numaralı kısımda görüldüğü gibi verileri gruplandırdığımızda çalışma sayfamız üzerinde büyük miktarda alan tasarrufu sağlarız sadece istediğimiz anda verileri görüntüleyip veri fazlalığının da önüne geçeriz.

Arkadaşlar 87. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Verileri Gruplandırma işlemini nasıl yapacağımızı öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum farklı konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.