Excel’de Verileri Birleştirme – Excel Eğitimi

excelde-verileri-birlestirme-excel-egitimi

Excel’de Verileri Birleştirme – Excel Eğitimi

Excel’de veri birleştirme işlemini, birden fazla çalışma sayfasında ortak özelliklere sahip verileri tek bir çalışma sayfasında toplamak istediğimizde yaparız. Örneğin, bir grup satış personelinin aylık satış rakamları farklı çalışma sayfalarında tutulsun, biz farklı çalışma sayfalarında bütün satış verilerini tek bir sayfada toplamak istiyorsak verileri birleştirme işlemini yaparız.

Excel’de veri birleştirme işlemini, veri sekmesinin veri araçları grubunun birleştir komutunu kullanarak yaparız. Birleştir komutuna tıkladığımızda karşımıza birleştir iletişim kutusu açılır. İşlev kısmından uygulamak istediğimiz işlevi (biz aylık satış gelirlerini toplayacağımız için toplama işlevini seçiyoruz), başvuru kısmından her ayın ortak toplam alanını seçip (küçük kutucuğa tıklayarak yapabilirsiniz) ekle butonuna tıklarız, hatalı satır seçtiysek sil butonunu kullanarak silebiliriz. Etiket yeri kısmından üst satır ve sol sütunu seçeriz, kaynak veriye bağlantı oluştur seçeneği de mutlaka seçilmelidir bu seçenek diğer aydaki verilerde değişiklik olduğu zaman otomatik olarak genel toplam çalışma sayfasındaki verilerinde güncellenmesini sağlar. Genel toplam sayfasına gidip tamam butonuna tıklarsak veriler birleştirilerek çalışma sayfasında görüntülenir.

Excel Eğitimi

Excel Eğitimi

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 85. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Verileri Birleştirme işlemini nasıl yapacağımızı öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum farklı konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.