Excel’de Metni Sütunlara Dönüştürme – Excel Eğitimi

excelde-metni-sutunlara-donusturme-excel-egitimi

Excel’de Metni Sütunlara Dönüştürme – Excel Eğitimi

Excel’de üzerinde çalıştığımız tablolarda bazı hücreler içerisindeki metinleri ayırıp farklı hücrelerde göstermek isteyebiliriz. Bu tür işlemleri yapmak istiyorsak metni sütunlara ayırma sihirbazın kullanabiliriz. Hücre içerisindeki metinleri bölerken boşluk veya herhangi bir karakteri kullanabilir veya verilerimizin içerisindeki belirli sütunu kesme konumuna göre bölebiliriz.  Excel’de metni sütunlara dönüştürmek için önce dönüştürmek istediğimiz hücre aralığını seçeriz. Veri sekmesinin veri araçları grubundan metni sütunlara dönüştür komutuna tıklarız.

Metni sütunlara dönüştür penceresinde ilk adımda sınırlandırılmışı seçin ve ileri butonuna tıklayın, ikinci adımda ayırıcılar kısmından metinleri hangi karaktere göre ayıracaksak o karakteri seçin. Karakter seçildiğinde metin önizleme kısmından metinlerin ayrılmış halini görebilirsiniz. İleri butonuna tıklarız ve 3 adıma geçeriz veri önizleme alanından ilk sütunu seçeriz, sütun veri biçimi kısmından ise metin üzerinde işlem yaptığımız için metini işaretleriz. Aynı işlemi ikinci site içinde tekrarlarız. Bu kısımdan sonra dikkat etmemiz gereken çok önemli bir nokta var eğer metinler ayrıldığında yeni sütunlar için hücre belirtmezsek ana metini sütunlara ayırır. Yeni sütunlar için hücre belirlemek istiyorsak veri önizlemede son sütunu seçtikten sonra hedef kısmının en sağında kutucuğa tıklayıp istediğimiz hücreyi seçeriz sonra tekrar kutucuğa tıklayıp ekrana döneriz son butonuna tıkladığımızda seçtiğimiz hücreden itibaren metin sütunlara ayrılır.

Bir örnek yapalım, bir hücrede Web Ağı Web’in En Faydalı Ağı metni bulunsun. Biz bu metni sütunlara ayıralım. Resimleri dikkatlice inceleyin uygularken çok faydasını göreceğinizi düşünüyorum.

Excel Eğitimi

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 89. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Metni Sütunlara Dönüştürmeyi öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum farklı konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.