Excel’de Makro Güvenliği – Excel Eğitimi

excelde-makro-guvenligi-excel-egitimi

Excel’de Makro Güvenliği – Excel Eğitimi

Dışarıdan bilgisayarımıza aktardığımız veya kendi çalışmalarımızın bulunduğu içerisinde makro kullanılan bir Excel çalışma kitabını açtığımızda, formül çubuğunun üzerinde güvenlik uyarısı şeklinde arka planı sarı renkte bir şerit bizi karşılar. Şerit üzerinde makrolar devre dışı bırakılmıştır yazısı ve içeriği etkinleştir butonu bulunmaktadır. Makroların devre dışı bırakılmasının sebebi özellikle dışarıdan alınan Excel belgesi açıldığında, Excel belgelerinin içerisinde otomatik olarak çalışan makro virüslerinden bilgisayarımızı korumaktır. Açıkça şunu söyleyebilirim Excel’de makro güvenliği bilgisayarınızın güvenliği demektir, çünkü büyük verilerin tutulduğu şirketlere ait bilgisayarlara Excel aracılığıyla virüs girerse ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalınır. Eğer aldığınız belgeye güveniyorsanız içeriği etkinleştirebilirsiniz.

Excel’de makroları etkinleştirmek için 2 yol vardır,

1.yol; formül çubuğu üzerinde bulunan güvenlik uyarısı şeridinden içeriği etkinleştire butonuna tıklarız.

Excel Eğitimi

2.yol; dosya sekmemesine tıklayarak Backstage görünümüne geçeriz, bilgi sekmesinin sağ tarafın da güvenlik uyarısı şekline bir alan bulunmaktadır. Bu alanda kalkan simgesi ile içeriği etkinleştir komutu bulunmaktadır. İçeriği etkinleştir komutunun yanında bulunan oka tıkladığımızda gelişmiş seçenekler ve tüm içeriği etkinleştir seçenekleri ile karşılaşırız. Tüm içeriği etkinleştir seçeneği, etkin içeriği her zaman etkinleştirmemizi sağlar yani belgeyi güvenli belge olarak seçeriz. Gelişmiş seçenekler ise hangi etkin içeriği etkinleştirmek istiyorsak o içeriği seçmemizi sağlar ve yalnızca açık olan oturum boyunca içerik etkinleştirilir. Yani belge tekrar açıldığında etkinleştir güvenlik uyarısı tekrar karşımıza çıkar.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 97. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Makro Güvenliğini öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum farklı konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.