Excel’de Çalışma Sayfasını Koruma – Excel Eğitimi

excelde-calisma-sayfasini-koruma-excel-egitimi

Excel’de Çalışma Sayfasını Koruma – Excel Eğitimi

Excel’de çalışma sayfasını koruma işlemi gerçekleştirdiğimizde korunan çalışma sayfası üzerinde ki bütün hücreler kilitlidir ve kullanıcılar hiçbir değişiklik yapamaz. Değişiklikten kastım standart hücre işlemleridir yani çalışma sayfasına veri eklenemez, silinemez, hücreler üzerinde biçimlendirme işlemi uygulanamaz vb. Kullanıcıların çalışma sayfasında değişiklik yapmaları için çalışma sayfasını koruma işlemi yapılırken değiştirilmesine izin verilen alanlar seçilmelidir.

Bir örnek ile Excel’de çalışma sayfasını nasıl koruyabileceğimizi anlatacağım,

Öncelikle çalışma sayfasında kullanıcıların değişiklik yapmasına izin verdiğimiz hücre aralığını seçelim, fare ile sağ tıklayıp açılan listeden hücreleri biçimlendir seçeneğine tıklayalım. Ekrana hücreleri biçimlendir iletişim kutusu gelecek buradan koruma sekmesine tıklayalım ve kilitli onay kutusu seçili ise seçimi kaldırıp tamam butonuna tıklayalım.

Excel Eğitimi

Gözden geçir sekmesinin değişiklikler grubundaki sayfayı koru komutuna tıklayalım. Karşımıza sayfayı koru iletişim kutusu gelecektir, sayfa korumasını kaldırma kutusuna unutmayacağınız bir parola girin ve tamam butonuna tıklayın. Parolayı onayla iletişim kutusuna parolayı tekrar yazın ve tamam butonuna tıklayın.

Excel Eğitimi

Böylece çalışma sayfamızı koruma işlemini tamamladık, değiştirilmesine izin verdiğimiz kısımlarda değişiklik yapılabilirken, izin vermediğimiz kısımlarda işlem yapmaya çalışıldığında uyarı ile karşılaşılır.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 101. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Çalışma Sayfasını Korumayı öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum farklı konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.