Excel Belge Denetçisi – Excel Eğitimi

excel-belge-denetcisi-excel-egitimi

Excel Belge Denetçisi – Excel Eğitimi

Excel’de belge denetçisi, belge içerisinde ki açıklamalar ve ek açıklamaları, kaydedilen gizli meta verilerini veya kişisel bilgileri, makro ve ActiveX denetimlerini, sayfada gizli olan diğer dosya bağlantılarını, sayfada görünmeyen bilgi içerebilen PivotTable, PivotChart, dilimleyici vb. denetler. Excel’de belge denetçisini açmak için dosya sekmesine tıklayarak Backstage görünümüne geçeriz. Backstage görünümünden bilgi seçeneğine tıklarız, yan taraftan sorunları denetle komutuna tıklarız. Açılan listeden açılan listeden belgeyi incele seçeneğini seçtiğimizde ekrana belge denetçisi gelir. Belge denetçisi iletişim kutusundan denetlemek istediğimiz seçenekleri seçip denetle butonuna tıklarız.

Excel Eğitimi

Denetle butonuna tıkladığımızda belge denetlenerek gizli tutulan tüm bilgileri bize listeleyecektir. Belge denetlemenin önemini şöyle belirteyim, bir şirkete ait verilerin tutulduğu bir Excel çalışma kitabımız bulunsun, bu kitabı şirketin bağlı olduğu şirket grubu içerisindeki başka bir şirkete göndermemiz gereksin. Ancak belge içerisindeki açıklamaların diğer şirkete gönderilmemesi gereksin. Böyle bir durumda belge denetçisi ile belge içerisinde gizli olarak tutulan tüm kısımları görüntüleyebilir ve istediğimiz kısımları çalışma kitabından kaldırabiliriz. Aşağıdaki resimde belge denetlenmesi sonucunda gizli olarak tutulan tüm bilgiler listelenmiştir.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 103. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel Belge Denetçisinin ne olduğunu öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Arkadaşlar sıfırdan ileri seviye Excel eğitimini genel olarak tamamladık. Dersleri elimden geldiğince detaylı olarak anlatmaya çalıştım ve zamanla konulara ekleme yaparak çok daha kapsamlı bir hale getirmeye çalışacağım, hazırladığım dersler inşAllah faydalı olur. Sıfırdan ileri seviye Excel eğitiminin tamamına buradan erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.