Excel’de Hücreleri Adlandırma – Excel Eğitimi

excelde-hucreleri-adlandirma-excel-egitimi

Excel’de Hücreleri Adlandırma – Excel Eğitimi

Excel’de büyük boyutta tablolar ile çalışıyorsak işlemlerimizi daha hızlı gerçekleştirmek için hücre aralıklarını adlandırabiliriz. Hücre aralıklarını adlandırdığımızda çalışma sayfası üzerinde ve çalışma kitabının tamamında bu adlandırmayı kullanabiliriz. Hücreleri adlandırmak için öncelikle hücre aralığı seçilir, formüller sekmesinin tanımlı adlar grubundan ad tanımla komutuna tıklarız. Karşımıza yeni ad penceresi gelir, bu pencereden ad kısmına hücre aralığına vermek istediğimiz ismi, kapsam açılır menüsünden bu adı kullanmak istediğimiz yeri (sadece bir çalışma sayfasında kullanacaksak o sayfayı veya çalışma kitabının tamamında kullanacaksak çalışma kitabı seçeneğini seçeriz),  açıklama kısmına hücre adlandırma sebebi ile ilgili açıklama, başvuru yeri kısmından ise adlandırılacak hücre aralığı seçilir.

Bir örnek yapalım; Ağustos kazancı ile ilgili bilgileri tutulduğu hücre aralığını adlandıralım ve firmanın çalışanlara ağustos ayında ödemesi gereken toplam rakamın ne kadar olduğunu bulalım.

Excel Eğitimi

Tanımlı adlar grubundan ad yöneticisi komutuna tıkladığımızda oluşturulmuş hücre adlandırmalarının tümünü görüntüleriz. Ad yöneticisi penceresinden, yeni seçeneğine tıkladığımızda yeni bir hücre adlandırması yapabiliriz, düzenle seçeneğini kullanarak seçilen hücre adı üzerinde düzenlemeler yapabiliriz ve oluşturduğumuz ancak kullanmak istemediğimiz bir hücre adlandırması var ise sil seçeneğini kullanarak silebiliriz.

Not: formül çubuğunun yanında bulunan ad kutusundan daha önce oluşturduğumuz ve kullanabileceğimiz bütün hücre adlandırmalarına erişebiliriz.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 76. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Hücreleri Adlandırmayı öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.