Excel’de Sayfa Sonu Önizlemeyi Değiştirme – Excel Eğitimi

excelde-sayfa-sonu-onizlemeyi-degistirme-excel-egitimi

Excel’de Sayfa Sonu Önizlemeyi Değiştirme – Excel Eğitimi

Sayfa sonları, çalışma sayfasının yazdırılması amacıyla çalışma sayfasını ayrı sayfalara bölen ayırıcıdır. Çalışma sayfamızın kaç sayfada çıktısını almak istiyorsak çıktı almadan önce çalışma sayfasında sayfa sonlarını ayarlamamız gerekmektedir. Çalışma sayfamızı sayfa sonu önizleme durumunda görüntülememiz için görünüm sekmesinden çalışma kitabı görünümleri grubundan sayfa önizlemesi komutunu kullanırız. Sayfa sonu önizleme görünümünde çalışma alanı etrafında mavi çizgi oluşmaktadır. Bu çizgiler sayfa sonlarını göstermektedir. Fareyi kullanarak bu çizgileri istediğimiz kısma kadar taşıyabiliriz.

Excel Eğitimi

Excel’de varsayılan sayfa sonunu değiştirmek istiyorsak sayfa sonu olmasını istediğimiz yerden bir hücreyi seçeriz sayfa düzeni sekmesinin sayfa yapısı grubundan kesmeler açılır listesinden sayfa sonu ekle seçeneğine tıkladığımızda sayfa sonu eklenir. Tek bir sayfa sonunu kaldırmak istiyorsak sayfa sonunu kaldır seçeneğini, eğer birden fazla sayfa sonu eklediysek ve tüm sayfa sonlarını kaldırmak istiyorsak tüm sayfa sonlarını kaldır seçeneğini seçeriz.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 65. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Sayfa Sonu Önizlemeyi Değiştirmeyi öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.