Excel’de Çalışma Kitabını Farklı Kaydetme – Excel Eğitimi

excelde-calisma-kitabini-farkli-kaydetme-excel-egitimi

Excel’de Çalışma Kitabını Farklı Kaydetme – Excel Eğitimi

Excel’de çalışma kitabını farklı kaydetmemiz gereken durumlar ile karşılaşabiliriz. Örneğin, ortak kullanılan bir çalışma kitabında kendimiz ile alakalı bir kısımda düzenleme yaptık, düzenleme yaptığımız kısmı kaydetmek istiyoruz ancak çalışma kitabında bir değişiklik olsun istemiyoruz veya iş bilgisayarımızda Excel 2010 yüklü ve çalışma kitabımızı burada hazırladık, çalışma kitabı üzerinde çalışmak için ev bilgisayarına aktardık ancak ev bilgisayarındaki Excel sürümü 2003 olduğu için çalışma kitabını açamadık, çalışma kitabını açabilmek için dosya türünü değiştirmemiz gerektiğini biliyoruz ancak orijinal çalışma kitabını da korumamız gerekli. Son olarak da Excel’de hazırladığımız çalışma kitabının belli kısımları ile alakalı grafik çalışmaları hazırladık ve raporlarken pdf formatında göndermemiz gerekiyorsa belgeye farklı kaydet dedikten sonra dosya türünü değiştirerek kaydettiğimizde hem orijinal belgemiz elimizde olacaktır hem de istediğimiz pdf hali. Bu örnekleri özellikle verdim Excel’de sık sık bu nedenlerden dolayı farklı kaydetmeyi kullanırız.

Excel’de çalışma kitabını farklı kaydetmek için dosya sekmesine tıklayarak backstage görünümüne geçeriz. Backstage görünümünden farklı kaydet sekmesine tıklarız, karşımıza farklı kaydet penceresi gelir bu pencereden çalışma kitabını nereye kaydedeceğimizi seçeriz, dosya adını gireriz ve dosya türünü de seçtikten sonra tamam butonuna tıklarız.

Excel Eğitimi

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 70. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Çalışma Kitabını Farklı Kaydetmeyi öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.