Excel’de Mini Grafik Ekleme – Excel Eğitimi 

excelde-mini-grafik-ekleme-excel-egitimi

Excel’de Mini Grafik Ekleme – Excel Eğitimi 

Excel’de mini grafik ekleme özelliği Excel 2010 ile birlikte gelmiştir. Hazırladığımız Excel tablosundaki veri eğilimlerini görmek için mini grafikleri kullanabiliriz. Mini grafikler sayesinde oluşturduğumuz tablolar analiz yönünden ve görsel açıdan daha etkili olacaktır. Mini grafikler, normalde kullandığımız grafikler gibi çalışma sayfasında oluşturulan bir nesne değildir, hücre arka plan grafiğidir.

Mini grafikler, Excel tablolarında sunulan değerleri kıyaslamamızı, en düşük ve en yüksek değerleri görmemizi veya iki farklı değer arasındaki kıyaslamayı hızlı bir şekilde yapmamızı sağlar.

Excel’de çalışma sayfamıza ekleyebileceğimiz 3 adet mini grafik bulunmaktadır. Bunlar çizgi, sütun ve kazanç/kayıp mini grafikleridir. Elimizde 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait aylık gelir rakamlarının tutulduğu bir grafik bulunsun.

Çizgi mini grafiği çizdirmek istiyorsak hangi ayın mini grafiğini çizdireceksek o aydaki verileri seçeriz. Sonra mini grafiklerden çizgi mini grafiğine tıklarız. Karşımıza mini grafik oluştur penceresi gelecek, veri aralığı kısmına grafiği çizilecek aralığı gireriz. Konum aralığı kısmına ise grafiğin çizileceği hücrenin adresini yazarız,  Tamam butonuna tıkladığımızda mini grafiğimiz otomatik olarak belirlediğimiz hücreye çizilecektir. Diğer mini grafikleri çizdirirken de aynı yolu izleriz.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 51. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Mini Grafik Eklemeyi öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.