Excel’de Görüntüleme Ayarlarını Değiştirme – Excel Eğitimi

excelde-goruntuleme-ayarlarini-degistirme-excel-egitimi

Excel’de Görüntüleme Ayarlarını Değiştirme – Excel Eğitimi 

Çalışma sayfamızın çalışma alanı içerisinde ki görünümünü değiştirebiliriz. Excel’de görünüm ayarlarını değiştirmek için görünüm sekmesini kullanırız. Görünüm sekmesinin çalışma kitabı görünümleri grubu ile başlayalım.

Normal komut; Belgeyi normal görünümünde görüntülememizi sağlar.

Sayfa düzeni görünümü komutu, belgenin çıktı alındığında görüneceği şekilde görüntülememizi sağlar. Sayfaların nerede başlayıp/bittiğini, sayfadaki üstbilgiler ve altbilgileri görüntülemek için bu görünümü kullanırız.

Sayfa önizleme komutu, belge yazdırıldığında sayfa sonlarının nerelerde olacağını gösteren bir önizleme görüntülememizi sağlar.

Tam ekran komutu; hızlı erişim araç çubuğu, durum çubuğu, formül çubuğu, şerit de dahil bütün kısımları kaldırır. Sadece çalışma kitabı gözükür. Kısaca çalışma sayfamızı bilgisayar ekranını kaplar. Tam ekran görüntülemek istemiyorsak Esc tuşuna basmalıyız.

Yakınlaştır grubundaki komutları kullanarak belgemiz çalışma sayfasında yakınlaştırılır. Yakınlaştır grubunda en çok kullandığımız komut seçimi yakınlaştır komutudur. Seçtiğimiz bir aralığı çalışma sayfasına sığacak şekilde yakınlaştırır. %100 komutu ise belgeyi normal boyutun %100’üne yakınlaştırır.

Tam ekran komutu görünümü

Excel Eğitimi

Seçimi yakınlaştır komutu görünümü

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 58. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Görüntüleme Ayarlarını Değiştirmeyi öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.