Excel’de Özel Listeler – Excel Eğitimi

excelde-ozel-listeler-excel-egitimi

Excel’de Özel Listeler – Excel Eğitimi

Bir önceki konumuzda Excel de verilerin otomatik olarak doldurulmasını öğrenmiştik, bazı veriler doldurulurken sıralı veya artan şekilde hücrelere doldurulabilir. Örneğin; haftanın günleri, sayılar vb. işte bu tür listelere özel listeler diyoruz. Eğer bizimde sürekli kullandığımız ve belli bir düzende sıralanan listelerimiz varsa bu listeleri özelleştirmemiz gerekir. Özelleştirilen listeler doldurma tutamacından tutularak otomatik olarak doldurulur ve bu bize daha hızlı çalışma fırsatı verir.

Bir sınıftaki öğrencilerin isimlerini özel bir liste haline getirirsek, bir isim girdikten sonra doldurma tutamacını kullanarak sınıftaki bütün isimleri otomatik olarak hücrelere yazdırabiliriz.

Özel bir liste nasıl oluştururuz?
Dosya sekmesine tıklarız açılan sayfadan seçenekler kısmına tıklarız ve karşımıza Excel seçenekleri penceresi gelir. Excel penceresinden, gelişmiş sekmesi altındaki genel kategorisinden “özel listeleri düzenle” butonuna tıklarız.

Excel Eğitimi

Açılan özel listeler penceresinden liste girdileri kısmına sınıftaki öğrencilerin isimlerini gireriz ve ekle butonuna tıklarız.

Excel Eğitimi

Eğer listemiz çok uzunsa “veri al” kısmını kullanabiliriz, veri al; çalışma sayfasında hazırlanmış bir listeyi otomatik olarak liste girdileri kısmına taşımamızı sağlar. Verileri nasıl aktarırız? Veri al butonuna tıkladığımızda, bizi çalışma sayfasına götürür, çalışma sayfasından liste girdileri kısmına aktarmak istediğimiz listeyi farenin sol tuşuna basılı tutarak seçeriz. Özel listeler penceresi, aralık seçili olarak karşımıza çıkar “veri al ” butonuna tıklayarak seçtiğimiz listeyi liste girdileri alanına ekleriz ve tamam butonuna tıkladığımızda artık listemiz özel liste haline gelmiştir. Liste içerisindeki herhangi bir ismi bir hücreye yazın ve doldurma tutamacından tutup sürükleyin özel liste olarak tanımladığımız listenin otomatik olarak hücreleri doldurduğunu göreceksiniz.Excel Eğitimi

Excel EğitimiExcel EğitimiArkadaşlar 26. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de özel listeler nedir? Excel’de özel listeler nasıl oluşturulur? konularını öğrendik, derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.