Ayak Şişmesi Nasıl Geçer? Nedenleri Nelerdir?

ayak-şişmesi-nasıl-geçer

Ayak Şişmesi Nasıl Geçer? Nedenleri Nelerdir?

Ayak şişmesi birçok insanın karşılaştığı bir durumdur. Genelde çok büyük bir sorun değildir zamanla geçer ancak mutlaka doktora gidilmeli ve muayene olunmalıdır. Ayak şişmesinin nedeni nedir, ayak şişmesi nasıl geçer, ayak şişmesini gidermek için ne yapmalıyız ve ayak şişmesine neler iyi gelir sorularının cevaplarını yazıda bulabilirsiniz.

Günümüzde çalışmadan yaşamımızı idame ettirebilmemiz neredeyse imkansız. Çalışanların bazıları masa başında çalışırken bazıları ise ayakta çalışmaktadır, özellikle fabrikalarda üretim kısmında çalışan insanlar, pazarcılar, tarla işçileri vb. sürekli olarak ayakta durmaktadırlar ve sadece dinlenme saatinde oturabilmektedirler.  Uzun süre ayakta kalmak, çalışanların ayaklarının ağrımasına hatta şişmesine neden olmaktadır.  Spor ile uğraşıyorsanız, ayakları zorlayan veya kontrolsüz yapılan egzersizler ayaklarda şişmelere neden olmaktadır.

Ayakta çalışan biriyseniz, ayaklarınızda oluşacak ağrıların önüne geçmek için yapacağınız ilk iş ortopedik tabanlı ayakkabı kullanmaktır. Diyebilirsiniz ki iş yerimizin belirlediği ayakkabıların dışında ayakkabı giymemiz mümkün değil, o zaman da haricen satılan ortopedik ayakkabı tabanlığı satın alınarak kullanılmalıdır. İşten geldikten sonra mutlaka ayaklarınızı yıkayınız!

Ayak şişmesini gidermek için evde uygulanabilecek bazı bitkisel yöntemler şunlardır;

  1. Pelin yaprağı,

100 gram pelin yaprağı yeterince kaynar suda yaklaşık 15 dakika bekletilir. Daha sonra suyu süzülür ve pelin yaprakları ayakta şişen kısımlara konur ve bez ile sarılarak bekletilir. En az 2 saat beklemelidir, ayaktan çıkarıldıktan sonra sıcak su ile ayak durulanır ve kurulanır.

  1. Mürver yaprağı,

2 – 3 litre kadar suyun içerisine bir tatlı kaşığı tuz atılır ve su kaynatılır. Su kaynadıktan sonra ofis taşıma içerisine bir avuç kuru halde mürver yaprağı atılır ve ılıyana kadar bekletilir. Karışım ılık hale geldiğinde ayaklarınızı koyabileceğiniz bir kabın içerisine dökün  ve ayaklarınızı 15 dakika içerisinde bekletin. Daha sonra ayaklarınızı çıkarın ve kurulayın.

  1. Tarçın,

Yarım limonun suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı süt ve yarım su bardağı su, yeterince tarçın tozu ile karıştırılır. Hamur kıvamına gelen karışım ayakta şişen bölgelere sürülür ve bez sarılır.

  1. Nane,

3 litre kadar suyun içerisine bir avuç kadar nane atın ve kaynatın. Kaynayan nane  suyu ile ayağınızı iyice yıkayın, yıkadıktan sonra ayağınızı kurulayın.

  1. Zencefil,

Ayaklarınızın şişen yerlerine zencefilin yağını sürerek masaj yapın, gün aşırı tekrarlanmalıdır.

  1. Lahana,

Lahana yapraklarını temizleyin yıkayın suyu süzüldükten sonra buzdolabında bekletin yapraklar soğuduktan sonra ayakta şiş olan bölgelerin üzerine koyun ve bez ile sarın. Lahana yapraklarının soğukluğu gidene kadar ayakta bekletin.

  1. Pirinç,

Pirinç suyunun içerisine yeteri miktarda (hamur kıvamı ) karbonat atın ve karıştırın elde edilen karışımı ayaklarda şişlik olan bölgelere sürün ve bez ile sarın. 2 saat kadar bekletildikten sonra ayaktan çıkarılır ve ayak sıcak su ile durulanır.

Yukarıdaki şifalı bitkiler ile uygulanan yöntemler yorgunluktan kaynaklanan ayak şişmelerine iyi gelecektir.  2-3 gün düzenli olarak uygulayınız.

5 litre kadar suyun içerisine 1 çay bardağını yarısından biraz fazla miktarda tuz atılır. Tuz eriyinceye kadar karıştırılır ve ayaklar suyun içerisinde 15-20 dakika kadar bekletilir. Daha sonra ayaklar çıkarılır ve kurulanır.

Web Ağı sitesi ziyaretçilerinin sorularını araştırıp en sağlıklı cevaba ulaştıktan sonra soruların cevaplarına web sitemde yer vermeye çalışıyorum, eğer sizin de kafanıza takılan herhangi bir konu ile alakalı soru var ise konuların altında yorum olarak yazabilir veya [email protected] mail adresi üzerinden mail yoluyla tarafıma ulaştırabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek duası ile.