0 – 3 Yaş Çocuklarda Temizliğin Önemi

bebek

0 – 3 Yaş Çocuklarda Temizliğin Önemi

Merhaba değerli web ağı ziyaretçileri, bu yazımda 0 – 3 Yaş Çocuklarda Temizliğin Önemini anlatmaya çalışacağım. Benimde evimde 7 aylık bir bebek bulunmakta ve yaşadıklarımı da yazımda sizlere aktarmaya çalışıyorum. İnşallah faydalı olur.

Temizlik, 0-3 yaş arasındaki çocuklar için en önemli bakım uygulamalarının başında gelmektedir. Çocuklar oyuncak ile oynamayı sevdiğini hepimiz bilmekteyiz.  Oyuncakların temizliğine özellikle dikkat etmeliyiz. Özellikle bebeklerde oyuncakları ağza götürme olayı çok sık karşılaşılan bir olay olduğu için temizlik çok önemlidir. Kullanılan yüzeylerin temizliğine de çok dikkat etmek lazım mesela bebeğin yürüteci veya emeklediği yüzeylerin temiz olmasına çok dikkat ediniz. Çocukların yediği besinlerin seçimine mutlaka dikkat edilmeli ve besinlerin temiz bir şekilde yıkanmasına özen gösterilmelidir. Bulunduğu ortam havası temiz değil ise havalandırmaya dikkat edilmeli ve temiz hava alması sağlanmalıdır. Son bir not mutlaka ama mutlaka genel sağlık gözleminizi yapın ve kafanızda soru işareti bırakacak ne olursa olsun doktorunuza başvurun çünkü yapılacak en küçük ihmal bebeğin enfeksiyon almasına ve hastalanmasına sebep olabilir.

Bir yazının daha sonuna geldik, eğer anne & çocuk sağlığı ile ilgili faydalı bilgileri okumayı seviyorsanız mutlaka diğer yazılarıma göz atın. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.