En iyi 8 elektrikli konsept araba

Faraday Future FFZERO1

Araba tutkunlarının ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir yazı ile karşınızdayım. Bu yazımda en iyi 8 elektrikli konsept arabayı tanıtacağım. Her gün bambaşka konsept araba tasarımları karşımıza çıkmakta ve cidden bu araçların tasarımlarının ciddi emek sarf edilerek meydana getirildiğini söyleyebiliriz. Lafı çok uzatmadan arabaları tanıtmaya başlıyorum.

Bu konsept otomobil şu anda dünyanın en hızlı elektrikli otomobili olmasının yanı sıra kendi kendine sürüş özelliğinde de en hızlı araç olduğu söylenmektedir. Bu araba, saatte 194 mil yapabilmektedir.

Porsche Mission E

Kusursuz tasarımı ve elektrikli araç sürüş hissini mükemmel derecede yansıtan bir araç. Dört kişinin yer aldığı ferah, zarif bir spor otomobil diyebiliriz. 155 mph’lik en üst hız ve 3,5 saniyede 62 mph’ye ulaşabilmesi ise gerçekten çok iyi. Bu araçta,  yanma motorunun, egzoz sisteminin ve iletim tünelinin eksikliğini hesaba katılarak yepyeni bir model tasarlanmıştır.

Lexus LF-FC

Lexus yakıt hücreli ilk araba, Lexus tasarımının geleceğini temsil eden bir konsepte sahip. Agresif hatları, akan eğrileri ve Lexus’tan beklediğiniz bir lükslük seviyesi ile sağlam iş çıkarmışlar diyebiliriz.

Faraday Future FFZERO1

Ultra modern, son derece yüksek performanslı bir araç. Tasarımı konusunda gerçekten çok konuşulmuştur. Faraday Future FFZERO1, üretici firmanın tasarım ve mühendislik vizyonunun bir örneğidir. Bu aracı gördükten sonra çok daha başarılı konsept araba tasarımları neden olmasın ki demekten alamıyor insan kendini.

BMW Vision Sonraki 100, iyi bir sürüş deneyimi sunmak için büyük cesur bir tasarıma sahip ve akıllı malzemeler kullanılarak üretilmiştir. BMW’nin en yeni konsept otomobiliyle şirket, çeşitli yeni teknolojilerinin ve tasarım konseptlerinin tanıtılmasıyla, araçlarıyla birlikte gelen “Şeffaf Sürüş Keyfini” bir sonraki seviyeye taşımayı hedefliyor.

Rimac Concept One

Rimac Concept One

Rimac Concept One, geleceğin arabası olarak olarak gösteriliyor. Concept One, %90’dan fazla verimlilik ile ayrı ayrı sürdürebilen bir motor sistemini içerir. Bu konsept otomobilden, akıllı telefonunuza yolculuk verileri gönderme olanağı sağlayan akıllı teknolojiyle sahiptir ve 220mph üst hızıdır.

Pininfarina H2 Speed Concept

Pininfarina H2 Hız Konsepti, 2016 Cenevre Motor Fuarı’nda “en iyi konsept” ödülüne layık görüldü. Sıfır emisyon vaat eden inanılmaz bir performans sergileyen bir spor arabadır. Pininfarina H2 Hız Konsepti, devrim niteliğindeki bir hidrojen yakıt hücresi teknolojisi, iki yarış elektrikli motoru ve bir rejeneratif fren sistemi ile gözde konsept araçlarından biri olmayı başarmıştır.

Mercedes-Benz F 015

Mercedes-Benz F 015

Mercedes-Benz’in gözde konsept arabalarından olan  F 015, akıcı bir kullanıcı deneyimi ile inşa edilmiş bir otomobildir. Araç içerisinde konfor, lüks ve maksimum alan oluşturulması ve fütüristik tasarımı ile göz dolduran bir otomobil diyebiliriz.

Arkadaşlar bu arabalar gerçekten çok iyi şahsen bu tür araçlar hakkında araştırma yaparken hep kendime sorarım biz neden üretmiyoruz? üretemiyoruz? en azından türk yapımı olan bir aracımız olsa fena mı olurdu?

Arkadaşlar böylelikle yazımın sonunda geldim, eğer ki yazılarımı faydalı buluyorsanız bir beğeni veya yorumu çok görmeyin. Bir sonra ki yazıda görüşmek duâsıyla. Allah û teâlâya emanet olun.