Deep Web Nedir?

deep-web

Bu yazım da, internet kullanıcılarının birçoğunun merak ettiği, popülaritesini yitirmeyen bir konu olan Deep Web (Derin İnternet)’i anlatacağım. Deep Web Nedir? Deep Web’e nasıl erişiriz? Deep Web’de dolaşırken nelere dikkat etmemiz gerekir? vb. soruları elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.

DEEP WEB NEDİR?

Derin web, Google, Bing, Yandex ve Yahoo gibi arama motorlarını kullanarak erişilemeyen internetin parçasıdır. Arama motorları bunları indeksleyemez, bu nedenle arandığında ortaya çıkmazlar. Deep Web’e buz dağının görünmeyen kısmı diyebiliriz çünkü normal bilinen internet katmanında ki verilerin onlarca kat belkide çok daha fazlasını bulundurmaktadır. deep-web

Deep Web’e Nasıl Erişiriz?

  1. Tor Browser kullanarak,
  2. Sher.ly kullanarak,

vb. yöntemlerde bulunmaktadır.

Deep Web’e yukarıda belirttiğim yapıları kullanarak erişebilirsiniz. Tabi deep web de bir siteye erişmek için o sitenin direk bağlantı linkini bilmeniz gerekmektedir. İnternet üzerinde küçük bir araştırmayla elde edebileceğiniz linkler mevcuttur. Tabi erişmek istediğiniz verinin zorluk derecesine göre, sahip olmanız gereken bilgi artmasının yanı sıra daha güçlü donanım ve internet alt yapısına da ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Deep Web doğruluğu kesin olmasa da genel bir görüş olarak 8 katmandan oluştuğu kabul edilir. 5. katmandan sonrasına erişmek çok zor aynı zamanda 7. ve 8. katmanlarında erişiminin bağlantılı olduğuna dair bilgiler mevcuttur.

Deep Web’de Dolaşırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Öncelikle deep web’de ki kullanıcıların, normal kullanıcılara göre bilgisayar ve yazılım bilgisinin daha üst seviyede olduğunu bilmelisiniz. Bu da genel olarak deep web kullanımında daha dikkatli olmamız gerektiğini göstermektedir. Çünkü nasıl biri ile karşılaşacağımızı bilemiyoruz! Karşılaştığımız kişi kötü amaçlı yazılımlar yaymaya çalışan biri olabilir mesela deep web’e girmeden önce mutlaka bilgisayar kameranızı devre dışı bırakın, kimlik ve kredi kartı bilgilerini çalmaya çalışan bir bilgisayar korsanı olabilir kimlik veya kredi kartı bilgilerinizi kesinlikle herhangi bir yere girmeyin.

Deep web’de, trojan, virüs vb. zararlı yazılımların bulunma olasılığının çok yüksek olduğunu unutmayın o yüzden mümkün olduğunca bir şey indirmeyin!

İletişim kurduğunuz kişiler konusunda çok dikkatli olun, mümkünse kurmayın!

Deep Web’de bir foruma falan denk gelir de kayıt olmak isterseniz normalde kullandığını e-mail, kullanıcı adı ve şifrenizi kesinlikle kullanmayınız!

Deep Web’de yukarıda da belirttiğim gibi çok fazla veri olduğu için ve neyle karşılaşacağınızı bilmediğiniz için öncelikle nereye girdiğinizi öğrenin çünkü girdiğiniz site yasaklı madde satışı olan, silah satışı olan, tetikçi kiralanan, işkence görüntüleri barındıran ve cp gibi sapkınlıklar içeren siteler olabilir. Bu sitelerin bir çoğu girmek istemeyeceğiniz türden siteler olduğu için araştırmadan hareket etmeyin ve insanoğlu merak konusunda zayıftır merakınıza yenik düşmeyin!

Evet arkadaşlar elimden geldiğince deep web’i anlatmaya çalıştım inşAllah sizin için faydalı bir yazı olmuştur. Bu yazımı yazmamdaki temel amaç deep web konusunda merakı olanları bilgilendirmek ve bunun yanı sırada ne kadar dikkatli olunması gerektiğini vurgulamak istedim. Çünkü deep web de karşılaşacağınız bir çok şey başınızı belaya sokabilir.

Yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesapları üzerinden beğenip paylaşabilirsiniz. Yazı hakkında ki yorumlarınızı bekliyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle kendinize iyi davranın.