Hosting nedir? Hosting nasıl alınır?

Merhaba değerli web ağı üyeleri ve ziyaretçileri bu yazımda hosting nedir? hosting nasıl alınır sorularını cevaplandıracağım.

Hosting Nedir?

Hosting, web sitemizi barındıracağımız yerdir. Biraz daha açacak olursam bir bilgisayar düşünün içerisinde web sitenize ait dosyalar bulunduğu ve bu bilgisayara 7 gün 24 saat çalışır durumda olmalı. Bunu evdeki bilgisayarınız ile yapmanız pek mümkün olmayacaktır özel bir sistem kurmak isteseniz de çok maliyetli olacaktır. Bu yüzden web sitemizi barındırmak için hosting firmalarından ihtiyaçlarımız doğrultusunda bir hosting paketi almamız hem maliyet açısından hem de teknik sorunlar ile uğraşmamak adına en doğru seçim olacaktır.

İhtiyaçlarımız doğrultusunda hosting paketi almanızdan kastım şu yeni bir web sitesi kuruyorsanız başlangıçta çok fazla gereksiniminiz olmayacaktır gerek dosya boyutu gerekse siteye gelen trafik bakımından. Bu yüzden bir başlangıç paketiyle başlayabilir daha sonra paket yükseltebilirsiniz. Ancak benim önerim her ihtimale karşı limitsiz bir paket ile başlamanız yönünde kaldı ki çok maliyetli de değil.

Arkadaşlar ben uzun araştırmalar sonucunda, fiyat ve performans olarak en uygun veridyen firmasını gördüm. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve inanın bana en küçük sorunumda dahi jet hızıyla çözüm ürettiler hem de günün her saatinde. Ancak bunu reklam olarak algılamayın kesinlikle reklam değil siz istediğiniz firmayı seçmekte özgürsünüz internetten inceleyin turhost, natro vb. bir çok hosting firması bulunmakta siz bu hosting firmalarından istediğiniz paketi satın alabilirsiniz.

Hosting de domain gibi ücrete tabidir ve yıllık bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Bunu belirttikten sonra gelin birlikte bir hosting paketi nasıl alınır görelim.

Hosting Nasıl Alınır?

Hosting Satın Alma 1. Adım

İlk olarak veridyen firmasına giriş yapıyoruz, menüden hosting kategorisi üzerine gelip web hosting paketlerinden limitsiz web hosting paketine tıklıyoruz. Kısaca hosting paketlerini de açıklayayım, Limitsiz web hosting paketi limitsiz veritabanı ve e-mail hesabı, ölçülmeyen disk alanı ve trafik sunar. Ekonomik web hosting paketi veritabanı, e-mail, disk alanı ve trafik gibi özelliklerin sınırlandığı hosting paketidir. Kurumsal hosting paketi kurumsal firmalar için hazırlanmış pakettir. WordPress hosting paketi wordpress içerik yönetim sisteminin kurulu olarak geldiği ve wordpress için özel olarak optimizasyonu sağlanmış hosting paketidir. Bütün paketleri yazarak yazıyı gereksiz uzatmak istemiyorum en çok kullanılan paketler bunlardır. Merak ettiğiniz hosting paketine tıkladığınızda hosting paketinin özelliklerini görebilirsiniz.

hosting-nasil-alinir

Hosting Satın Alma 2. Adım

Karşımıza gelen sayfada farklı barındırma özelliklerine sahip limitsiz hosting paketlerini göreceksiniz. Limitsiz hosting paketlerinin kullanım özellikleri limitsiz olsa da barındıracağınız site sayısına göre farklı fiyatlarda paketler bulunmaktadır. Örneğin, 1 site barındırmanıza olanak sağlayan paket için aylık 7 tl, 3 site barındırmanız için aylık 10 tl ücret ödemeniz gerekmektedir. Size uygun paketin alt kısmında bulunan satın al butonuna tıklayın.

hosting-nasil-alinir

Hosting Satın Alma 3. Adım

Karşınıza gelecek sayfada alacağınız sunucunun hangi işletim sistemine sahip olacağını ve kaç aylık alım yapacağınızı seçiyorsunuz. Eğer wordpress gibi php tabanlı web siteleri yayınlayacaksanız Linux, .NET tabanlı web siteleri yayınlayacaksanız Windows işletim sistemini seçmelisiniz. Gerekli seçimleri yaptıktan sonra sonraki adım butonuna tıklayın.

hosting-nasil-alinir

Hosting Satın Alma 4. Adım

Sonraki adımda karşınıza aşağıdaki resimdeki gibi bir sayfa gelecek. Bu sayfa üzerinden aldığınız hosting hizmetinde kullanacağınız alan adını belirtiyorsunuz.

hosting-nasil-alinir

Hosting Satın Alma 5. Adım

Eğer elinizde daha önce satın aldığınız bir alan adınız varsa ilk seçeneği, alan adınız yok ve hosting paketi ile birlikte yeni bir alan adı kaydetmek istiyorsanız ikinci seçeneği. Başka bir firmada kayıtlı ve kullandığınız bir alan adı var ve transfer etmek istiyorsanız üçüncü seçeneği işaretleyip gerekli alanları doldurduktan sonra onay butonuna tıklıyoruz.

Bir sonraki adım benim önemli gördüğüm ve sıfırdan wordpress ile web site kurma başlıklı videomda detaylı olarak anlattığım bir adım. Arkadaşlar her hosting firmasının kendine has sınırlamaları vardır. Yani istediğiniz her web sitesini her hosting firmasında barındırmanız mümkün değil. Örneğin, veridyen firması illegal içerik barındıran, smm, hile siteleri, hack, resim yükleme vb. sitelerin sunucusunda barınmasına izin vermiyor. Yani siz bir site kuracaksanız sitenizin planlarken sınırlarını kafanızda oluşturup daha sonra hosting alacağınız firma buna izin veriyor mu diye kontrol etmelisiniz. Yoksa hosting paketini almanıza rağmen planladığınız proje için kullanamayabilirsiniz. Bu sayfayı dikkatlice okuyun herhangi bir işlem yapmadığım için görsel eklemiyorum, devam et butonuna tıklayın. Açılan sayfada sipariş özetinizi ve sepetinizi göreceksiniz.

Hosting alırken size gösterilen ilk rakamın üzerine %18 KDV eklenir toplam ödemeniz gereken rakam kısmına yansıtılır. Eğer elinizde promosyon kodunuz varsa yine bu sayfa üzerinden promosyon kodunu girerek toplam fiyat üzerinden indirim kazanabilirsiniz. Ödemeyi gerçekleştir butonuna tıklayarak hosting paketini satın alabilir veya alışverişe devam et butonuna tıklayarak farklı ürünler de satın alabilirsiniz. Ödemeyi gerçekleştir butonuna tıklıyoruz.

hosting-nasil-alinir

Hosting Satın Alma 6. Adım

Karşımıza gelen sayfanın sol tarafında siteye giriş yaptıktan sonra satın alma işlemi yapıyorsak direk kredi kartı bilgilerini gireceğimiz sayfa gelecektir. Eğer giriş yapmadıysak siteye kaydolmamız için bir kayıt formu bizi karşılar. Bu kısımda gireceğiniz bilgiler önemli çünkü sürekli kullanmanız gerekecek bu yüzden bütün bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girin. Sağ tarafta ürünü nasıl satın almak istediğiniz sorulur veridyen firması banka havalesi, EFT, kredi kartı ve banka kartı ile alış veriş yapabilmenize olanak sağlıyor. Notlar / Ek Bilgi kısmına ise siparişiniz ile alakalı özellikle belirtmeniz gereken bir durum varsa yazabilirsiniz. Hizmet kullanım şartlarını okudum anladım dedikten sonra siparişi tamamla butonuna tıklıyoruz.

hosting-nasil-alinir

Böylece hosting paketi nasıl satın alınır, hosting paketi alırken dikkat etmemiz gereken noktaları öğrenmiş olduk. Hosting paketi aldıktan sonra size mail ile bilgileriniz gönderilecek arkadaşlar. Bu kısım önemli arkadaşlar bu mailin içeriğini muhafaza edin. Çünkü FTP ile sunucuya bağlanırken, domain ve hosting bağlantısını yaparken bu bilgileri kullanmanız gerekecek.

Arkadaşlar unutmadan youtube kanalımda yayınlamış olduğum ve olumlu bir çok geri dönüş aldığım eğitim videoma da aşağıdaki linkten erişebilirsiniz. Web sitem üzerinde yayınladığım birçok yazının detaylı bir şekilde anlatımına da youtube kanalım üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca Sıfırdan wordpress ile web sitesi kurma videomdaki tüm içeriklere de yazılım kategorisinden erişebilirsiniz.

Bilgi ağımıza bir halka daha ekledik, İnşAllah faydalı bir yazı olmuştur. Aklınıza takılan herhangi bir şey olursa mutlaka yazı altıda sorun, en kısa sürede cevaplandırmaya çalışacağım. Bir sonraki yazıda görüşmek duası ile, Allah’a emanet olun.

Yorumlar