Hemanjiyom Nedir?

Hemanjiyom Nedir?

Bugün ki yazımda adı çok bilinmeyen ancak çoğu annenin gözlemlediği bir durumu ele alacağım. Konu başlığımız hemanjiyom nedir?

Yenidoğan bebeklerin cildindeki damarlardan dolayı, bebeklerin cildinde meydana gelen doğum lekelerine “hemanjiyom” denir.  Bebeğin doğduğu zaman vücudunda görüleceği gibi doğumdan sonraki birkaç hafta içerisinde de görülebilir.

Hemanjiyom genel olarak bebeklerin ensesinde ve göz kapaklarında görülmektedir. Hemanjiyom bölgesel kızarıklık olarak gözleneceği gibi vişne lekesi şeklinde de gözlemlenebilir. Hemanjiyom içerisi kan ile dolu olduğu için leke şeklinde görülmektedir. Cildin üst kısımda oluştuğunda kırmızı leke şeklide gözlenirken derinin biraz daha alt kısmında meydana gelmişse mavimsi bir renkte görünür.

hemanjiyom nedir

Hemanjiyom bebek doğduğunda bebeğin vücudunda görülmesine rağmen ilerleyen yaşlarda yavaş yavaş kaybolacaktır. Hemanjiyom çocuklarda genellikle 4 – 5 yaşlarında kaybolmaya başlar ancak 10 – 12 yaşına kadar görülmeye devam edeceğini de unutmayın. Hemanjiyom belli bir miktar büyüyebilir, ancak büyüme belli bir noktadan sonra duracaktır.

Cinsiyeti kız olan bebeklerde erkek bebeklere daha sık görülmektedir.

Bebeğinizin vücudunda yara, leke vb. ne görürseniz görün mutlaka konuyu doktorunuza anlatın. Bizim amacımız sadece sizi bilgilendirmek. Buradaki bilgilerin teşhis yada tedavi niteliği taşımadığını ve teşhis ve tedavi amacıyla yazılmadığını belirtmek isterim. Yazılarımda genel olarak vurguladığım bir cümleyi tekrar hatırlatmak isterim küçük ihmaller büyük sağlık sorunlarına sebep olabilmektedir, bu yüzden sağlık sorunlarınızda mutlaka doktora muayene olun ve doktorunuzun vermediği hiçbir ilacı kullanmayın.

Bilgi ağımıza bir zincir daha ekledik eğer sizde bilgi paylaştıkça artan bir hazinedir görüşünü savunuyorsanız sitemize kayıt olarak içerikler paylaşabilirsiniz. Bin bilsen de bir bilene sor bölümünden sorularınızı, görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Eğer anne ve bebekler ile ilgili merak ettiğiniz farklı konular varsa anne & çocuk bölümümüzü inceleyebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek duası ile.

Yorumlar