Hamilelikte Sık İdrar Yapmak Normal mi? 

Hamilelikte Sık İdrar Yapmak Normal mi?

Sık sık idrara çıkmanın hamileliğin belirtileri arasında olduğunu hamileliğin belirtileri nedir? Başlıklı yazımda söylemiştim. Hamilelikte sık idrara çıkmak gayet normal bir durumdur. Hamileliğin başlangıcından doğuma kadar olan bütün zaman diliminde anne adaylarında bu durum gözlenmektedir.

İlk 4-5 ay böbreklerin hızlı çalışması ve hormonlardan dolayı idrara sık çıkılırken hamileliğin kalan diğer yarısında ise bebeğin büyümesi ve mesaneye baskı yapması idrara sık çıkmaya neden olmaktadır.

hamile

İdrara çıkma sıklığını biraz olsun azaltmak istiyorsanız, sıvı tüketimini biraz azaltabilirsiniz. Ancak bu durumu kesinlikle abartmamalısınız çünkü günlük sıvı ihtiyacınız kadar sıvı tüketmeniz sağlığınız açısından da çok önemli.

Dikkatli olmanız gereken çok önemli bir konu vardır. İdrara çıktığınızda yanma oluyorsa ve idrar rengi de normalden çok daha koyu ise (sor) mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Çünkü idrar yolu enfeksiyonu meydana gelmiş olabilir, erken teşhis her zaman tedavinin daha hızlı cevap vermesini sağlayacaktır. Özellikle hamilelik döneminde hem kendiniz  hem de bebeğin sağlığı açısından normal olmayan her durumda mutlaka doktorunuza başvurun çünkü küçük ihmaller büyük sağlık sorunları oluşturabilir.

Bilgi ağımıza bir zincir daha ekledik eğer sizde bilgi paylaştıkça artan bir hazinedir görüşünü savunuyorsanız sitemize kayıt olarak içerikler paylaşabilirsiniz. Bin bilsen de bir bilene sor bölümünden sorularınızı, görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Eğer anne ve bebekler ile ilgili merak ettiğiniz farklı konular varsa anne & çocuk bölümümüzü inceleyebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek duası ile.

Yorumlar