Hamilelikte Seyahate Çıkılır mı?

Hamilelikte Seyahate Çıkılır mı?

Web ağı ziyaretçileri tarafından çokça sorulan sorulardan bir tanesi de hamilelikte seyahate çıkılır mı? Sorusudur. Bu konuyu da diğer konularda olduğu gibi hem alanında uzman doktorlara hem de yeni doğum yapmış hamileliğin tüm dönemlerini görmüş annelere sordum ve sizin için kapsamlı bir cevap hazırladım. Yazımızı okuyan değerli takipçilerimizin de eklemek istediği şeyler olursa konu altında yorum ile belirtmeleri durumunda yazıma gerekli eklemeleri yapacağım.

Geçelim yazımıza, hamilelikte seyahate çıkmanın normal bir doğum süreci geçiren anne adayları için herhangi bir sakıncası yoktur. Diyeceksiniz ki normal bir doğum sürecinden kastınız nedir? Erken doğum riski yada düşük riski yoksa normal bir doğum süreci geçiriyorsunuz diyebiliriz. İlk kez hamile kalıyorsanız ve düşük yapma belirtileri görülmüşse yada daha önceki hamilelikleriniz de düşük yapmışsanız seyahate çıkmamanız gerekmektedir. Yine erken doğum yapma ihtimaliniz varsa seyahate çıkmamanız gerekmektedir. Acil bir durum oluştu ve mutlaka seyahat etmeniz gerektiyse seyahat kesinlikle uzun mesafeli olmamalı ve olabildiğince sarsıntısız bir yolculuk geçirilmelidir. Çünkü erken doğum ve düşük riski varsa uzun mesafeli bir seyahate çıkılmışsa ve araçta çok fazla sallantıya maruz kalınmışsa erken doğumu ve düşüğü tetikleyecektir.

hamilelikte-seyahat-cıkma

Seyahate çıktığınızda ortalama 2 -3 saatte bir araçtan inip yürüyüş yapmanız gerekmektedir. Seyahat ederken yürümediğiniz sürenin 5 saati geçmemesine dikkat etmelisiniz. Otomobil ile seyahatlerde belirtilen süre zarfında mola verip kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Diyebilirsiniz ki tren yada uçak ile seyahat etmenin otomobil ile seyahat etmeden bir farkı var mı? Hayır yok, tren ve uçaklarda mola verme olayı olmazsa da araçların içerisinde birkaç dakika adımlamanız yeterlidir. Uçak ile seyahatleriniz de türbülans uyarılarında çok dikkatli olmalısınız çünkü uçaklar türbülansa girdiklerinde irtifa kaybı yaşarlar ve irtifa kaybı esnasında ciddi sarsıntı meydana gelir. Hamilelikte sarsıntılardan olabildiğince uzak durulması gerekmektedir.

Bilgi ağımıza bir zincir daha ekledik eğer sizde bilgi paylaştıkça artan bir hazinedir görüşünü savunuyorsanız sitemize kayıt olarak içerikler paylaşabilirsiniz. Bin bilsen de bir bilene sor bölümünden sorularınızı, görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Eğer anne ve bebekler ile ilgili merak ettiğiniz farklı konular varsa anne & çocuk bölümümüzü inceleyebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek duası ile.

Yorumlar