Gebelik Nasıl Oluşur?

Gebelik Nasıl Oluşur?

Günümüzde evli çiftlerin en büyük isteklerinden bir tanesi çocuk sahibi olmaktır. Çocuk sahibi olmak için öncelikle gebelik durumunun gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu yazımda gebelik nasıl oluşur? Sorusunu cevaplandıracağım.

Erkek tohum hücresi (sperm) ile olgun dişi yumurta hücresinin birleşmesine döllenme diyoruz. 


Gebelik-Nasıl-Olusur

Döllenme nasıl gerçekleşir?

Cinsel ilişki esnasında spermler uterus içerisine doğru ilerler ve uterustan fallop olarak adlandırılan tüplere geçer. Yumurtalıklardan salınan yumurta hücresi fallop adı verilen tüpler tarafından yakalanır. Fallop tüpü içerisindeki yumurta hücresi ile spermin birleşmesi sonucu döllenme gerçekleşir. Döllenmiş yumurta hücresine zigot denilmektedir. Zigot endometriuma yerleşir ve burada gelişimi devam eder.

Burada bilmeniz gereken önemli nokta yumurtalıklardan yumurta hücresi atılımı ayda bir kere gerçekleşir. Gebe kalmak isteniyorsa yumurta hücresi atılımının gerçekleştiği dönem çok önemlidir ve bu dönem takip edilmelidir.


Bir sonraki yazımda dış gebelik nedir? Sorusunu cevaplandıracağım. Bilgi ağımıza bir zincir daha ekledik eğer sizde bilgi paylaştıkça artan bir hazinedir görüşünü savunuyorsanız sitemize kayıt olarak içerikler paylaşabilirsiniz. Bin bilsen de bir bilene sor bölümünden sorularınızı, görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Eğer anne ve bebekler ile ilgili merak ettiğiniz farklı konular varsa anne & çocuk bölümümüzü inceleyebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek duası ile.

Yorumlar