Facebook’taki Videolar Nasıl İndirilir? En Kolay İki Yol

facebook video indir

Facebook’taki Videolar Nasıl İndirilir? En Kolay İki Yol

Daha önce hazırlamış olduğum Facebook nedir? Yazımda Facebook’un ne kadar büyük bir sosyal içerik platformu olduğundan bahsetmiştim. Arkadaşlarınız ile güzel bir anın videosunu Facebook’da görüp bilgisayarınıza indirmek isteyebilirsiniz. Bu yazımda Facebook üzerinden video indirmenin en kolay iki yolunu sizlere anlatacağım.

Bildiğiniz gibi Facebook üzerinde videoları indirmemiz için herhangi bir indirme butonu bulunmamasına rağmen anlattığım adımları takip ederseniz istediğiniz videoyu bilgisayarınıza indirebileceksiniz.

Facebook video indirme adımları,

Facebook üzerinden indirmek istediğimiz videoya tıklıyoruz. Video oynatıldığında videoya sağ tıklayıp  Video İnternet Adresini (URL) Göster seçeneğine tıklıyoruz. Ekranda gözüken video internet adresini kopyalıyoruz.

facebook video indir

Tarayıcı üzerinden yeni bir sekme açıp adres çubuğuna linki yapıştırıyoruz. Linkteki www kısmını mbasic olarak değiştirip enter butonuna tıklıyoruz.

facebook video indir

Açılan pencereden videoyu oynatmak için tekrar tıklıyoruz. Video oynatıldığında videonun üzerine sağ tıklayıp videoyu farklı kaydet seçeneğine tıklıyoruz. Açılan pencereden videoyu kaydetmek istediğimiz yeri seçip tamam butonuna tıklıyoruz. Böylece video bilgisayarımıza indiriliyor. Hiçbir web sitesi, eklenti, program kullanmadan basit birkaç adımda Facebook’da video indirmeyi başardık.

facebook video indir

Önemli not: ben tarayıcı olarak opera kullandım diğer tarayıcılarda da denedim işlem sorunsuz bir şekilde gerçekleşiyor, sadece işlem adlarında küçük değişiklikler olabiliyor. Ancak basit bir şekilde anlaşılan değişiklikler anlamadığınız bir yer olursa yazı altına sorarsanız hızlı bir şekilde dönüş yaparım.

2.yol; Eğer ben farklı bir yol denemek istiyorum diyorsanız bu kısım tam size göre. İnternet üzerinde yaptığım araştırmalar sonucunda en hızlı ve kolay kullanıma sahip Facebook video indirme sitesinin savefrom olduğu kararına vardım. Savefrom hızlı ve kolay kullanıma sahip olmasının yanı sıra sürekli siteyi kullanmak istemiyorum diyorsanız savefrom helper adında direkt videoları indirebileceğiniz bir uygulamada sunuyor kullanıcılarına. Tabi webmasterları da unutmamış savefrom video içeriklerin bol miktarda olduğu bir video sitesini yönetiyorsanız videoların kullanıcılar tarafından kolay bir şekilde indirilmesini sağlayan bir servis sağlıyor webmasterlara. Hemen geçelim videoyu nasıl indireceğimize,

İlk olarak Facebook üzerinde indireceğimiz videoya tıklıyoruz. Video açıldığında adres çubuğunda ki linki kopyalıyoruz.

facebook video indir

Daha sonra buraya tıklayarak savefrom sitesinin Facebook videolarını indireceğiniz sayfasına erişiyorsunuz. Bir video indirmek için sadece bir bağlantı girin kısmının altındaki kutucuğa kopyaladığımız linki yapıştırıyoruz 3-5 saniye kadar bekleyin ve video indirme linkinin hemen alt kısımda belirdiğini göreceksiniz. İndir butonuna tıklayarak videonuz çok kısa bir süre içerisinde bilgisayarınıza indirilecektir.

Evet arkadaşlar böylece Facebook videolarını indirmenin en kolay iki yolunu öğrenmiş olduk. Aklınıza takılan herhangi bir şey olursa mutlaka yazı altında sorun. İnşAllah faydalı olur, bir sonraki yazıda görüşmek duası ile…