Excel’de Verileri Sıralama – Excel Eğitimi

excelde-verileri-siralama-excel-egitimi-2

Excel’de Verileri Sıralama – Excel Eğitimi

Excel’de tablolara veri girerken genelde sıralı bir şekilde verileri girmeyiz çünkü büyük boyuttaki verileri sıralayıp sonra girmek çok fazla zamanımızı alacaktır. Bu yüzden verileri rastgele girip daha sonra Excel üzerinde sıralama işlemini yaparız. Daha önceki derslerimde verileri sıralamayı anlatmıştım, bu gün biraz daha detaylı olarak verileri nasıl sıralarız anlatacağım. Excel’de verileri sıralamak için sıralamak istediğimiz sütun üzerinden bir hücreyi seçeriz. Veri sekmesinin sırala ve filtre uygula grubundan a’dan z’ye veya z’den a’ya komutlarını kullanarak verilerimizi sıralayabiliriz. Ancak bilmeniz gereken nokta yukarıda bahsettiğim iki komutu kullanarak sıralama yaptığınız da sıraladığınız hücrenin karşısındaki hücrelerde otomatik olarak sıralanır.

Eğer sıralarken tablo içerisinde ki sütunların birbirinden bağımsız olarak sıralanmasını istiyorsak veri sekmesinin sırala ve filtre uygula grubunun sırala komutunu kullanırız. Sırala komutuna tıkladığımızda karşımıza sırala penceresi gelir, pencere üzerinde düzey ekle butonuna tıkladığımızda alt kısımda sıralama koşullarını belirleyeceğimiz bir alan daha oluşur. Sıralama ölçütü sıralama istediğimiz sütunun başlık etiketlerini içerir. Sıralama koşulu; değerler, hücre rengi, yazı tipi rengi ve hücre simgesi gibi koşulları içerir. Düzen;  sıralamanın nasıl yapılacağını belirlememizi sağlar örneğin metinsel ifadeler için a’dan z’ye, sayısal ifadeler için büyükten küçüğe vb. ayrıca özel bir sıralama listesi de tanımlayabilirsiniz. Bu alandaki açılır menülerden gerekli sıralama ölçütlerimizi seçtikten sonra tamam butonuna tıklarız. bir örnek yapalım; 10 personelin ad soyad ve gelir bilgilerinin yer aldığı bir tablomuz olsun ve ad soyad ile gelir sütunları için ayrı sıralama ölçütleri kullanarak sıralama yapalım.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 81. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Verileri Sıralamayı öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum farklı konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.