Excel’de Senaryo Yöneticisi – Excel Eğitimi

excelde-senaryo-yoneticisi-excel-egitimi

Excel’de Senaryo Yöneticisi – Excel Eğitimi

Excel’de senaryo yöneticisi, gereksinim ve sonuç ilişkisi ile hazırlanmış bir tablodaki değişken hücrelerdeki değişimleri takip etmemizi sağlar. Excel’de senaryo yöneticisine, veri sekmesinin veri araçları grubundaki durum çözümlemesi açılır menüsünden ulaşırız.

Bir anlaşılır olması açısından bir örnek yapalım, gereksinim ve sonuç ilişkisi şeklinde bir tablo oluşturalım. Gereksinimler kısmı için şirketteki toplam gelirin ve toplam giderin hesaplandığı alanlar ve sonuç kısmı içinde gelir gider durumuna göre kar zarar hesaplansın.

Senaryo yöneticisini açalım, açılan pencereden senaryolar alanının yanından ekle butonuna tıklayalım. Senaryo ekle penceresinde senaryo adı kısmına senaryoya vermek istediğimiz adı yazarız.

Excel Eğitimi

Excel Eğitimi

Senaryo özeti, senaryonun etkilediği hücreyi seçip tamam butonuna tıklarsak senaryo özetini ayrı bir çalışma sayfasında görüntüleyebiliriz. Örneğimizde senaryo kar/zarar durumunu etkilediği için kar/zarar durumu penceresini seçeriz.

Excel Eğitimi

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 91. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Senaryo Yöneticisinin ne olduğunu ve senaryo yöneticisini kullanmayı öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum farklı konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.