Excel’de Makroları Nesneye Atama – Excel Eğitimi

excelde-makrolari-nesneye-atama-excel-egitimi

Excel’de Makroları Nesneye Atama – Excel Eğitimi

Excel’de makro oluşturmayı ve çalıştırmayı bir önceki dersimizde öğrenmiştik, makroları çalıştırırken hücreyi seçip ya kısayol’u kullanıyorduk ya da makrolar komutuna tıklayıp oluşturduğumuz makroyu seçip çalıştır komutuna tıklıyorduk. Bu dersimizde ise makroları nesne kullanarak çalıştıracağız. Excel’de makroları nesneye atamak için geliştirici sekmesinin denetimler grubundan ekle komutuna tıklarız. Açılan seçeneklerden form denetimlerinin altından düğme form denetçisine tıklarız. Çalışma alanında istediğimiz herhangi bir bölgede farenin sol tuşuna basıp sürüklediğimizde ekrana makro ata penceresi gelir buradan düğmeye atamak istediğimiz makroyu seçip tamam butonuna tıklarız. Böylece makroyu uygulamak istediğimiz hücreleri seçip düğmeye tıkladığımızda düğmeye atadığımız makro hücrelere uygulanacaktır. Oluşturduğumuz butona sağ tıklarsak buton üzerinde değişiklikler yapabiliriz.

Excel Eğitimi

Excel Eğitimi

Form denetimleri içerisinde liste kutusu, birleşik kutu, onay kutusu, düğme vb. birçok form denetim elemanı bulunmaktadır. İlk ve en çok kullanılan elemanlardan bir tanesi düğme olduğu için örnek olarak düğmeyi ele aldık sizde diğer form denetim elemanlarını inceleyebilir ve istediğiniz elemana makro atayabilirsiniz.

Arkadaşlar 96. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Makroları Nesneye Atamayı öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum farklı konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.