Excel’de Hedef Arama – Excel Eğitimi

excelde-hedef-arama-excel-egitimi

Excel’de Hedef Arama – Excel Eğitimi

Excel’de hedef arama özelliği ile tek bir bilinmeyene bağlı bir değeri hesaplayabiliriz. Örneğin bir şirketin yıllık toplam giderleri biliniyor ve şirketin o yıl belirli bir kar elde etmesi isteniyorsa bu işlemi Excel’de hedef aramayı kullanarak gerçekleştirebiliriz.

Excel’de hedef arama özelliğine, veri sekmesinin veri araçları grubundaki durum çözümlemesi açılır listesinden hedef ara komutuna tıklayarak erişebiliriz. Hedef ara penceresi üzerinde ayarlanacak hücre kısmına kar bilgisinin tutulduğu hücreyi seçeriz (kar hücresinin formül kullanılarak hesaplanmış olması gerekmektedir), sonuç hücre kısmına elde edilmek istenen kar miktarını gireriz, değişecek hücre kısmına ise şirketin yıllık gelirinin tutulduğu hücreyi seçeriz ve tamam butonuna tıklarız. Karşımıza hedef arama durumu penceresi gelecektir, bu pencere üzerinde işlemin sonuçlandığını gösterir ve tamam butonuna tıklarız.

Bir örnek yapalım şirketin yıllık geliri, şirketin yıllık gideri ve şirketin kâr’ı bilgileri elimizde bulunsun ve kâr’ı formülle hesaplayalım. Hedefimiz 500000 tl kar elde etmek olsun bu kâr için ne kadar gelir elde etmeliyiz hesaplayalım.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 90. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Hedef Aramayı öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum farklı konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.