Excel’de Çalışma Kitabına Şifre Koyma – Excel Eğitimi

excelde-calisma-kitabina-sifre-koyma-excel-egitimi

Excel’de Çalışma Kitabına Şifre Koyma – Excel Eğitimi

Excel çalışma kitabı içerisinde gizlilik derecesi yüksek veriler bulunabilir ve bu çalışma kitabını herkesin açmamasını isteyebiliriz. Excel’de böyle bir durum ile karşılaşırsak çalışma kitabına şifre koymamız gerekmektedir.

Excel’de çalışma kitabına şifre koymak için, dosya sekmesine tıklayarak Backstage görünümüne geçeriz. Bilgi sekmesine tıklarız, çalışma kitabını koru komutuna tıklarız ve açılan listeden parola ile şifrele seçeneğine tıklarız. Belgeyi şifrele iletişim kutusundaki parola alanına çalışma kitabına vereceğimiz parolayı girip tamam butonuna tıklarız ve böylece çalışma kitabına parola koyma işlemi tamamlanır. Artık çalışma kitabını açmak isteyen kullanıcılardan parola istenecek, parolayı bilmeyen kullanıcılarında çalışma kitabının içeriğine erişmesi mümkün olmayacaktır.

Excel Eğitimi

Excel Eğitimi

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 102. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Çalışma Kitabına Şifre Koymayı öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum farklı konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.