Excel’de Özel Sayı Biçimlerini Oluşturma – Excel Eğitimi

excelde-ozel-sayi-bicimlerini-olusturma-excel-egitimi

Excel’de Özel Sayı Biçimlerini Oluşturma – Excel Eğitimi

Konuyu anlatmadan önce kısa bir açıklama yapmak istedim. Biliyorsunuz ilk giriş dersimde bu dersleri herkese hitap edecek şekilde hazırlayacağımı yani sıfırdan ileri seviye Excel eğitimi olacağını ve genel olarak hangi konuları kapsayacağını söylemiştim. Artık yavaş yavaş ileri seviye konulara geçiş yaptığımızı belirtmek istedim, eğer web siteme ilk defa giriyorsanız ve Excel öğrenmek istiyorsanız hiçbir şey bilmeyen biri dahi olsanız derslerin hepsini uygulayarak ilerlerseniz Allah’ın izni ile Excel’i öğrenirsiniz. Daha önceki konularda biçimlendirmeleri anlatmıştım, bir sayısal ifadeye para birimi ekleyebilir, kesirli gösterebilir, farklı saat ve tarih formatında gösterebiliriz vb. Diyelim ki elimizde bir tablomuz var tablomuz da satılan ürünlerin sayısal değerleri tutuyoruz. Ancak bütün hücrelere “adet” birimini eklemek istiyorum nasıl yaparım?  Excel’de bunun gibi özel sayı biçimlerini oluşturmak istiyorsak biçimlendirmek istediğimiz hücre veya hücreleri seçeriz, sağ tık açılan menüden hücreleri biçimlendir seçeneğine tıklarız, sayı sekmesinin kategori kısmından isteğe uyarlanmış seçeneğine tıklarız. Tür kısmı varsayılanı genel ifadesidir, geneli silip yerine 0 “kullanmak istediğimiz birim” şeklinde ifademizi yazıp tamam butonuna tıkladığımızda sayı biçiminin oluşturulduğunu görebilirsiniz.

Sayısal ifadeleri yüzde formatına dönüştürebiliriz. Virgülden sonraki sıfır adedi virgülden sonra gözükecek basamak sayısını belirtir. Örneğin; 0% -> 27%, 0,0% -> 12,5%, 0,00% -> 11,20%

Bindelik ayracı, girilen sayıyı binlik kısımlara ayırarak yazmamızı sağlar.

Kullanacağımız format; #. ##0’dır. Formatın sonuna koyduğumuz her nokta (#.##0.) sayının sonundan 3 basamak siler.

Sayıları TL, kuruş olarak yazabiliriz formatı;  #.##0 “Türk Lirası” ,00 “Kuruş” olarak yazılır.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 72. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Özel Sayı Biçimlerini Oluşturmayı öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.