Excel’de Köprü Ekleme – Excel Eğitimi

excelde-kopru-ekleme-excel-egitimi

Excel’de Köprü Ekleme – Excel Eğitimi

Excel’de çalışma sayfası içerisindeki bir hücreye, web sayfasındaki veya başka bir dosyadaki bilgilere hızlı bir şekilde erişebilmek için köprü ekleriz. Excel’de köprü ne anlama gelmektedir? Excel’de köprü tıkladığımızda başka bir web sayfasını veya çalışma dosyasını açan belge bağlantısıdır. Köprüyü bir resme veya metine ekleyebiliriz. Excel’de köprü oluşturmak için, köprü oluşturmak istediğimiz hücreyi seçeriz. Ekle sekmesinin bağlantılar grubundan köprü komutuna tıklarız veya hücreye fare ile sağ tıkladığımızda açılan listeden köprü seçeneğini seçeriz. Karşımıza köprü ekle penceresi gelecektir, bağla kısmından eklenecek bağlantının türünü seçeriz.

Varolan dosya veya web sayfası seçeneği, bilgisayarımızda bulunan bir dosya veya bir web sayfasına köprü oluşturmak için kullanırız.

Bu belgeye yerleştir seçeneği, çalışma kitabi içerisindeki bir çalışma sayfasına köprü oluşturmak için kullanırız.

Yeni belge oluştur seçeneği, köprüye tıklandığında yeni bir çalışma sayfası oluşturmamızı sağlar.

E-posta adresi seçeneği, köprüye tıklandığında belirlediğimiz bir e-mail adresine mail atılmasını sağar.

Köprü üzerine fare ile geldiğimizde görünecek yazıyı belirlemek için ekran ipucu butonuna tıklarız. Karşımıza köprü ekran ipucu ayarla penceresi gelir, ekran ipucu metni kısmına istediğimiz metini girip tamam butonuna tıklarız. Dosya yolu veya web sitesi adresini gerekli alanlara yazdıktan sonra tamam butonuna tıklarız ve istediğimiz kısma köprü eklemiş oluruz.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 68. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Köprü Eklemeyi öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.