Excel’de Açıklama Ekleme – Excel Eğitimi

excelde-aciklama-ekleme-excel-egitimi

Excel’de Açıklama Ekleme – Excel Eğitimi

Birden fazla kullanıcı aynı Excel çalışma kitabı üzerinde çalışıyorsa, kullanıcıların birbirlerini bilgilendirmeleri amacı ile gerekli gördükleri kısımlara açıklama eklemek isteyebilirler. Excel’de açıklama eklemek istiyorsak, açıklama eklemek istediğimiz hücreyi seçtikten sonra gözden geçir sekmesinin açıklamalar grubundan yeni açıklama butonuna tıklayabilir veya fare ile hücreye sağ tıklayıp açılan menüden açıklama ekle seçeneğine tıklarız. Karşımıza açıklamamızı yazmak için bir açıklama kutusu gelir ve eklemek istediğimiz açıklamayı gireriz. Açıklama eklediğiniz hücrenin üzerine fare ile gelirseniz eklediğiniz açıklamayı görürsünüz.

Açıklamalar grubunu kullanarak sil komutu ile açıklamamızı silebilir, açıklamayı göster/gizle komutunu kullanarak açıklamayı gizleyebilir veya gösterebiliriz. Açıklama düzenle komutunu kullanarak açıklama ekleme veya çıkarma yapabiliriz. Çalışma sayfamız üzerinde birden fazla açıklama var ise önceki ve sonraki komutlarını kullanarak açıklamalar arasında gezinebiliriz ve  tüm açıklamaları göster komutu ile bütün açıklamaları görüntüleyebiliriz.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 69. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Açıklama Eklemeyi öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.