Excel’de Yazı Tipi Biçimleri – Excel Eğitimi

excelde-yazi-tipi-bicimleri-excel-egitimi

Excel’de Yazı Tipi Biçimleri – Excel Eğitimi

Excel’de bir hücre aralığındaki metinsel ifadeleri biçimlendirmek için giriş sekmesinin yazı tipi grubunu kullanabiliriz. Yazı tipi biçimlerine, yazı tipi grubunda bulunan iletişim kutusu başlatıcısına tıkladığımız da karşımıza gelen hücreleri biçimlendir penceresinden de erişebiliriz. Yazı tipi biçimleri için yazı tipi, kenarlık ve dolgu sekmelerini kullanırız. Excel’de biçimlendirmek istediğimiz metinin bulunduğu hücreyi seçeriz ve yazı tipi biçimlendirme komutlarına tıklayarak biçimlendirme işlemini uygularız.

Yazı tipi grubunda ki biçimlendirme komutlarından en çok kullandıklarımızı sırasıyla bakalım,

Yazı tipi açılır listesinde bilgisayarımızda var olan yazı tiplerini görüntüleyebiliriz ve hangi yazı tipini kullanmak istiyorsak buradan seçeriz. Metinin bulunduğu hücre seçildikten sonra yazı tipinin üzerinde fare imleci ile gezinerek yazı tipinin önizlemesini görebiliriz.

Yazı tipi boyutu açılır listesini kullanarak, seçilen hücredeki metnin yazı tipi boyutunu büyütebilir veya küçültebiliriz.

Kalın butonu ile seçilen metin kalın hale gelir. Kısa yolu, Ctrl + K

İtalik butonu ile seçilen metin eğik hale gelir. Kısa yolu, Ctrl + T

Altı çizili butonu ile seçilen metin altı çizili hale gelir. İki tane alt çizme biçimi vardır. Biçimlerin bir tanesi metin altına tek çizgi çekerken diğeri çift çizgi çeker. Kısa yolu, Ctrl + Shift  + A

Yazı tipi boyutunu arttır veya azalt butonu kullanarak da seçilen metinin boyutunu arttırabiliriz veya azaltabiliriz.

Alt kenarlık açılır listesini kullanarak, seçtiğimiz hücrelere istediğimiz gibi kenarlık uygulayabiliriz.

Dolgu rengi butonunu kullanarak seçilen hücrenin arka planını değiştirebiliriz.

Yazı tipi rengi butonu da seçilen hücre veya hücrelerin içerisindeki metinin rengini değiştirmemizi sağlar.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 42. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Yazı Tipi Biçimlerini  öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.