Excel’de Veri Biçimlendirmeye Giriş – Excel Eğitimi

excelde-veri-bicimlendirmeye-giris-excel-egitimi

Excel’de Veri Biçimlendirmeye Giriş – Excel Eğitimi

Excel 2010’da çalışma sayfası içerisine bir veri girdiğimiz de veri üzerinde hiçbir biçimlendirme yoktur yani ham haldedir. Girilen veriler üzerinde biçimlendirmeler yaparak verileri daha okunaklı ve anlaşılır hale getirebiliriz. Özellikle kurumsal firmalarda Excel, personel arasında ortak olarak kullanıldığı için anlaşılır olmalıdır. Excel’de biçimlendirme işlemi tablolar ile çalışmayı kolaylaştırır ve tabloları daha görsel hale getirir. Biçimlendirme komutlarına şeritteki giriş sekmesinden erişebiliriz. Tüm biçimlendirme komutlarına erişmek istiyorsak giriş sekmesinin yazı tipi grubundaki iletişim kutusu başlatıcıya tıklarız. Karşımıza hücreleri biçimlendir iletişim penceresi çıkar buradan istediğimiz biçimlendirme işlemini yapabiliriz. Hücreleri biçimlendirmenin bir başka yolu da hücreye sağ tıklarız açılan listeden “hücreleri biçimlendir” seçeneğine tıklarız.

Veri biçimlendirme işlemleri ile alakalı birkaç tane örnek verelim, bir tabloda ad soyad verileri bir sütunda tutulsun sütun adını vurgulamak istiyorsak arka plan rengini ve yazı rengini değiştirebiliriz. Yazıların boyutunu ayarlayabilir veya yazı tipini değiştirebiliriz. Hücrelerdeki veriler sayısal veriler ise sayı biçimlerini değiştirebiliriz. Örneğin; sayısal veri para ise para birimi şekline biçimlendirebiliriz.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 40. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Veri Biçimlendirmeye Giriş yaptık derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.