Excel’de Şekil Çizme – Excel Eğitimi

excelde-sekil-cizme-excel-egitimi

Excel’de Şekil Çizme – Excel Eğitimi

Excel’de şekil çizme işlemini ekle sekmesinin çizimler grubunda şekiller komutunu kullanarak gerçekleştiririz. Yapabileceğimiz çizimler çizgi, dikdörtgen, akış çizelgeleri, eğri veya 3 boyutlu doğrular, amblemler ve belirtme çizgileridir.

Şekiller açılır menüsünden çizmek istediğimiz şeklin üzerine tıkladıktan sonra çalışma alanın da fare işaretçisini sürükleriz. Çalışma sayfamızda şekil çizildikten sonra işaretçiyi şekil üzerine getirilirse işaretçi taşıma okuna dönüşür. Taşıma okunu kullanarak şekli istediğimiz alana taşıyabiliriz aynı zaman da şekli seçebiliriz. Şekli seçtikten sonra şeklin etrafındaki tutamaçları tutarak fareyi sürüklediğimiz de şeklin boyutunu büyütebilir veya küçültebiliriz. Çizdiğimiz şekle göre şerit üzerinde bir veya daha fazla sekme görünür. Bu sekmeler seçtiğimiz şekle uygulayabileceğimiz biçimlendirmeleri ve görsel efektleri sunar.

Excel Eğitimi

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 54. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Şekil Çizmeyi öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.