Excel’de Resim Ekleme ve Düzenleme – Excel Eğitimi

excelde-resim-ekleme-ve-duzenleme-excel-egitimi

Excel’de Resim Ekleme ve Düzenleme – Excel Eğitimi

Excel’de resim ekleme işlemini ekle sekmesinin çizimler grubundaki resim komutunu kullanarak yaparız. Resim ekle komutuna tıkladığımızda resim ekle iletişim kutusu açılır. Bilgisayarımızdan bir resim seçip ekle butonuna tıkladığımızda resim çalışma sayfamızda görüntülenir. Çalışma sayfamıza eklediğimiz resmin üzerine tıkladığımızda şerit üzerinde resim araçları üst sekmesi altında biçim sekmesi belirir.

Biçim sekmesini kullanarak resim üzerinde ayarlamalar yapabiliriz, stil ve efekt verebiliriz. Excel 2010’da resim düzenleme denetimleri geliştirilmiştir. Mesela resim üzerinde istemediğimiz alanları (arka planı) kaldırabiliriz. Bu işlemi gerçekleştirmek için biçim sekmesinin ayarla grubundan arka planı kaldır komutuna tıklarız. Resim üzerinde kaldırılacak alanları veya korunacak alanları işaretledikten sonra değişiklikleri koru seçeneğine tıklarız. Resmimiz de istemediğimiz alanlar çıkarılarak çalışma sayfasında gösterilir.

Düzeltmeler komutunu kullanarak resim üzerinde bulanıklık ve karşıtlık ayarlarını değiştirebiliriz.

Renk açılır menüsünde ki renk doygunluğu, renk tonu ve yeniden renklendir seçeneklerini kullanarak resmi farklı renk ve renk tonlarında gösterebiliriz.

Artistik efektler komutunu kullanarak da resme efektler verebiliriz.

Resimleri sıkıştır komutunu kullanarak, çalışma sayfasında ki resimleri sıkıştırarak boyutlarını küçültmemizi sağlar.

Resim değiştir komutu, çalışma sayfasında eklenmiş  ve biçimlendirilmiş bir resmi başka bir resim ile değiştirmemizi sağlar. Resim değişse de biçimlendirme aynı şekilde kalacaktır.

Resmi sıfırla komutu ise resim üzerinde uygulanmış bütün biçimlendirmeleri kaldırır.

Resim stilleri kısmından resme stil ekleyebiliriz.

Resim kenarlığı komutunu kullanarak resme kenarlık ekleyebiliriz.

Resim efektleri komutu ise, resme gölge, parlama, yansıma veya 3-B döndürme gibi görsel efektler vermemizi sağlar. Bir efektin üzerine fare ile gelirsek resmin üzerinde efektin nasıl görüneceğini önizleyebiliriz.

Resim düzeni komutunu kullanarak da, resimleri düzenleyebilir, yeniden boyutlandırabilir, resim yazısı ekleyebilir ve seçili resimleri SmartArt grafiğine dönüştürebiliriz.

Excel EğitimiExcel Eğitimi

Arkadaşlar 55. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Resim Ekleme ve Düzenlemeyi öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.