Excel’de Mini Grafiği Düzenleme – Excel Eğitimi

excelde-mini-grafigi-duzenleme-excel-egitimi

Excel’de Mini Grafiği Düzenleme – Excel Eğitimi

Mini grafiği oluşturduğumuzda, grafik üzerinde hangi değer noktalarının gösterildiğini denetleyebiliriz, mini grafik türünü değiştirebiliriz, stil uygulayabiliriz, özel olarak biçimlendirme yapabiliriz, boş yada sıfır değerlerini grafik üzerinde nasıl gösterileceğini denetleyebiliriz.

Excel’de mini grafiği düzenlemek için grafik seçili iken şeritte gözüken tasarım menüsünü kullanırız.

Verileri düzenle komutunu kullanarak, mini grafik içerisindeki veri aralığını veya grafiğin yerini değiştirebiliriz.

Mini grafiğin türünü değiştirmek istiyorsak tür grubunu kullanırız. Tür grubundan değiştirmek istediğimiz grafik türü üzerine tıkladığımızda otomatik olarak grafik türü değişecektir.

Mini grafik üzerinde ki bazı noktaları görüntülemek için göster grubunu kullanabiliriz.

Mini grafiğin stilini değiştirmek istiyorsak stil grubunu kullanırız. Hazır olarak gelen stillerden istediğimiz stil üzerine tıklamamız yeterlidir.

Özel olarak mini grafiğimize kendi stilimizi uygulayabileceğimizi söylemiştik. Kendi stilimizi oluşturmak için stil grubundaki mini grafik rengi ve işaretçi rengi açılır menülerini kullanırız.

En küçük ve en büyük değerleri belirlemek istiyorsak eksen açılı menüsünü kullanırız. Aynı zamanda eksen açılır menüsünü kullanarak mini grafiğin yönünü de değiştirebiliriz.

Excel Eğitimi

Not: mini grafiklerin normal grafikler gibi bir nesne değil arka plan olduğunu söylemiştik bu yüzden mini grafiğin bulunduğu hücreye metin yazıp giriş sekmesinin yazı tipi grubunu kullanarak biçimlendirebiliriz ve arka plan rengi verebiliriz.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 52. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Mini Grafikleri Düzenlemeyi öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.