Excel’de Grafik Stilleri ve Düzenleri – Excel Eğitimi

excelde-grafik-stilleri-ve-duzenleri-excel-egitimi

Excel’de Grafik Stilleri ve Düzenleri – Excel Eğitimi

Grafikleri görsel açıdan zenginleştirmek, üzerindeki ögelerin konumlarını değiştirmek veya silmek için grafik stilleri ve düzenlerini kullanırız. Önce grafiği seçeriz ardından tasarım sekmesinin grafik stilleri ve grafik düzenleri gruplarından istediğimiz grafik stilini ve düzenini seçeriz. Grafik ekleme konumuzda ki grafiğe farklı stil ve düzen uygulayalım ve aradaki görsel değişiklikleri görelim. 5. Düzeni ve 43. Stili uygulayacağım.

Excel Eğitimi

Grafik için grafik başlığını, eksenlerin başlıklarını, gösterge ve veri etiketleri eklemek için düzen sekmesinin etiketler grubunu kullanırız. Düzen sekmesini görebilmek için grafiğe tıklamalıyız.

Grafik başlığı, grafiğe başlık eklememizi veya grafikteki başlığı kaldırmamızı sağlar.

Eksen başlıkları, grafiğe eksen başlığı eklememizi veya grafikteki eksen başlığını kaldırmamızı sağlar.

Gösterge, grafik göstergesini istediğimiz konumda göstermemize ve göstergeyi gizlememizi sağlar.

Veri etiketleri, veri göstergelerinin üzerinde gösterilecek etiketlerin konumunu belirler.

Veri tablosu, grafik verilerine ait tabloyu grafiğe eklememizi ya da kaldırmamızı sağlar.

Excel Eğitimi

Grafiklerin biçimini değiştirmek için biçim sekmesini kullanırız. Biçim sekmesine erişebilmeniz için grafiğe tıklamanız gerekmektedir yoksa sekme şerit üzerinde gözükmeyecektir. Grafik farklı bölümlerden oluşmaktadır bu yüzden hangi bölümün biçimini değiştirmek istiyorsak o bölümü seçeriz. Biçim sekmesinin geçerli seçim grubundaki açılır menüden biçimini değiştirmek istediğimiz bölümü seçeriz. Şekil stilleri bölümünde karşımıza çıkan stillerin üzerinde fare imleci ile gezinerek stillerin önizlemesini grafik üzerinde görebiliriz ve stili seçtiğimizde grafiğe uygulanacaktır. Excel Eğitimi

Arkadaşlar 48. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de grafik stilleri ve düzenlerini öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.