Excel’de Çalışma Sayfası Bölmelerini Dondurma – Excel Eğitimi

excelde-calisma-sayfasi-bolmelerini-dondurma-excel-egitimi

Excel’de Çalışma Sayfası Bölmelerini Dondurma – Excel Eğitimi 

Çalışma alanımız içerisinde belli bir alanın sabit kalmasını istiyorsak sabit kalmasını istediğimiz alan dondurulmalıdır. Excel’de bölmeleri dondurmak için görünüm sekmesinin pencere grubundan bölmeleri dondur komutunu kullanırız.

Bölmeleri dondur komutu bize 3 seçenek sunar.

  1. Bölmeleri dondur; çalışma sayfasının kalanı kaydırılırken satırları ve sütunları görünür bırakır, kısaca geçerli seçimi baz alarak dondurma işlemini gerçekleştirir. Örneğin ilk satırı ilk 2 satırı sabit tutmak istiyoruz ilk 2 satırı dikey kaydırma çubuğu üzerindeki aracı kullanarak bölelim. Daha sonra bölmeleri dondur sekmesine tıklayalım. Excel Eğitimi
  1. Üst satırı dondur; çalışma sayfasının kalan bölümü kaydırılırken en üst satırı dondurulur.
  2. İlk sütunu dondur; çalışma sayfasının kalan bölümü kaydırılırken ilk sütun dondurulur.

Dondurma işlemini sonlandırmak için yine bölmeleri dondur komutu altında bölmeleri çöz sekmesine tıkladığımızda bölmeler eski haline dönecektir. Not; bölmeleri çöz sekmesinin gözükmesi için dondurma işleminin yapılmış olması gerekmektedir.

Excel Eğitimi

Arkadaşlar 60. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Çalışma Sayfası Bölmelerini Dondurmayı öğrendik derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.