Excel’de Verilerin Otomatik Tamamlanması – Excel Eğitimi

excelde-verilerin-otomatik-tamamlanmasi-excel-egitimi

Excel’de Verilerin Otomatik Tamamlanması – Excel Eğitimi

Bir fakültedeki öğrenci bilgilerinin tutulduğu bir çalışma sayfasında bazı veriler tekrar edebilir. Örneğin; bölümler, öğrencilerin katıldığı kurslar vb. bu tür durumlarda verilerin hepsini tek tek elle yazmak yerine Excel’in otomatik tanımlama özelliğini kullanabiliriz. Tabi otomatik tamamlama özelliğini kullanmak için bu özellik etkinleştirilmemişse öncelikle otomatik tamamlamayı etkinleştirilmemiz gerekiyor.

Excel’de otomatik tamamlama nasıl etkinleştirilir?

Dosya sekmesi altından seçenekler kısmına tıklarız. Karşımıza Excel seçenekleri penceresi gelir. Solda bulunan menüden gelişmiş kısmına tıklarız. Sağ tarafta düzenleme seçenekleri altında “hücre değerleri için otomatik tamamlamayı etkinleştir ” ifadesi seçilir ve tamam butonuna tıklanır. Artık Excel de otomatik tamamlama özelliğini kullanabiliriz. Excel EğitimiExcel EğitimiExcel Eğitimi

Arkadaşlar 24. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de verilerin otomatik olarak tamamlanmasını öğrendik, derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.