Excel’de Satır ve Sütun Boyutlarını Değiştirme – Excel Eğitimi

excelde-satir-ve-sutun-boyutlarini-degistirme-excel-egitimi

Excel’de Satır ve Sütun Boyutlarını Değiştirme – Excel Eğitimi

Hücre içerisinde veriler girildiğinde verilerin boyutu büyük olduğunda hücreye sığmayacaktır. Böyle bir durumda hücre boyutu değiştirmelidir. Satır ve sütunun boyutunu değiştirebilmek için boyutlarını değiştirmek istediğimiz hücreler seçilir, hücreler grubundaki biçim açılır menüye tıklanır. Açılan menüden satır yüksekliğini ve sütun genişliğini açılan iletişim kutularına istediğimiz değerleri girerek değiştirebiliriz. En uygun satır yüksekliği ve en uygun sütun genişliği ifadeleri içerisine girilen veriye göre satır ve sütun boyutlarının otomatik olarak değiştirilmesini sağlar. Varsayılan genişlik ifadesi çalışma alanın tamamında hücre genişliği için varsayılan bir değer atamamızı sağlar ancak önceden belirlenmiş sütun genişliklerini etkilemez. Bir diğer yöntem satır ve sütun başlılarına sağ tıklarız satır yüksekliği ve sütun genişliği seçeneklerini seçeriz karşımıza çıkan iletişim pencerelerinden istediğimiz değerleri girmek suretiyle hücrelerin boyutlarını değiştirebiliriz. Yine iki satır başlığı veya sütun başlığı arasına tıklayıp fare ile istediğimiz değerlere kadar sürükle bırak yaparız.

Hücreye girilen veri metin türünde ise ve çok uzunsa hücrenin içerisine metini otomatik olarak sığdırmak için, metinin yazıldığı ilk hücrenin sütun sonu ile metinin devam ettiği hücrenin sütun başındaki ayraca çift tıklanır. Excel Eğitimi

Aşağıda satır yüksekliği ile alakalı bir örnek daha yaptım diğer örnekleri de yukarıdaki anlatımıma uygun olarak uygularsanız bilgiler daha kalıcı olur.

Excel EğitimiExcel EğitimiExcel Eğitimi

Arkadaşlar 16. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de satır ve sütun boyutlarını değiştirmeyi öğrendik, derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.