Excel’de Hücre Ekleme ve Silme – Excel Eğitimi

excelde-hucre-ekleme-ve-silme-excel-egitimi

Excel’de Hücre Ekleme ve Silme – Excel Eğitimi

Excel’de hücre silme işlemini yapmak istiyorsak silmek istediğimiz hücreyi seçeriz. Şerit üzerinden giriş sekmesinde hücreler grubu altından sil komutu seçilir. Açılan menüden hücreleri sil sekmesi seçilir, karşımıza sil iletişim kutusu açılır “hücreleri sola sürükle” veya “hücreleri yukarı sürükle” seçeneklerinden bir tanesi seçilir ve tamam butonuna tıklanır. Hücreleri sola sürükle, hücre silindikten sonra kalan hücreleri sola kaydırır, hücreleri yukarı sürükle, hücre silindikten sonra kalan hücreler yukarı sürüklenir.

Excel EğitimiExcel EğitimiExcel Eğitimi

Bir diğer yöntemde silmek istediğimiz hücrenin üzerine sağ tıklanır açılan menüden sil seçeneği seçilir, karşımıza sil iletişim kutusu açılır “hücreleri sola sürükle” veya “hücreleri yukarı sürükle” seçeneklerinden bir tanesi seçilir ve tamam butonuna tıklanır.Excel EğitimiExcel EğitimiExcel Eğitimi

Excel de hücre eklemek istiyorsak 1. Yol; hücre eklenecek yere sağ tıklanır açılan menüden ekle seçeneğine tıklanır. Karşımıza ekle iletişim kutusu çıkar, “hücreleri sağa sürükle” veya “hücreleri aşağıya sürükle ” seçeneklerinden bir tanesi seçilir. Hücreleri sağa sürükle seçildiğinde hücre eklediğimiz de diğer hücre sağa kaydırılır, hücreleri aşağıya sürükle seçildiğinde hücre eklenen yerdeki diğer hücre aşağıya kaydırılır.

Excel Eğitimi Excel Eğitimi  Excel EğitimiExcel de hücre eklemek için 2. Yol; şerit içerisinde giriş sekmesinde hücreler grubunda ekle komutu seçilir açılan menüden hücre ekle seçilir. Ekle iletişim kutusu açılır, “hücreleri sağa sürükle” veya “hücreleri aşağıya sürükle ” seçeneklerinden bir tanesi seçilir. Tamam butonuna tıklanır.

Excel EğitimiExcel Eğitimi

Arkadaşlar 15. Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de hücre eklemeyi ve silmeyi öğrendik, derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.