Excel’de Klavye Kısa Yolları ve Tuş İpuçları – Excel Eğitimi

ucretsiz-excel-egitimi-dersleri-26

Excel’de Klavye Kısa Yolları ve Tuş İpuçları – Excel Eğitimi

Klavye kısa yolları, şerit kısmında bulunan komutlara hızlı bir şekilde erişebilmemize olanak sağlar.

Ctrl + C = herhangi bir ögeyi kopyalamamızı sağlar,

Ctrl + V = kopyaladığımız herhangi bir ögeyi çalışma alanına yapıştırmamızı sağlar,

Ctrl + S = çalıştığımız dosyaları kaydetmeye yarar,

Ctrl + O = daha önce kaydettiğimiz dosyaları açmak için kullandığımız komuttur,

Ctrl + P = dosyalarımızı yazdırmaya yarar,

Ezberci eğitime karşı olan biriyim, uygulayarak zamanla öğrenmek her zaman daha kalıcıdır. Bu konu ile ne alaka bu cümle diyebilirsiniz. Hemen açıklayayım, Microsoft Office programların bir çok kısa yol vardır ve hepsini ezberlemeniz zor bir o kadar da saçma, bu yüzden programı kullanarak, işinize yarayacak kısa yolların bir çoğunu zamanla öğreneceksiniz. Nasıl mı? Çok kullandığınız bir komut var ve bunun kısa yolunu öğrenmek istiyorsunuz, fare imleci ile kullandığınız komutun üzerine geldiğinizde size hem komutun ne işe yaradığını hem de komutu çağırabilmeniz için gerekli kısa yolun bilgisini verecektir.

Excel Eğitimi

Excel de tuş ipuçları, Excel programını daha hızlı kullanmamızı sağlayan komutların harfler ile ifade edildiği ve bu harfler aracılığıyla komutları kullanmamızı sağlayan yapıdır. Yani her komut bir harf ile ifade edilir harfleri kullanarak komutları çalıştırırız.

Excel çalışma ekranında Alt tuşuna bastığımızda şeridin üzerindeki sekmelerin üzerinde harfler belirecek hangi sekmeyi kullanmak istiyorsak o sekmenin üzerindeki harfe basarız. Sekmenin altındaki komutlar karşımıza gelecektir ve yine komutların üzerinde harfler belirecektir. Kullanmak istediğiniz komutun üzerindeki harfe tekrar bastığınızda istediğiniz komut çalışacaktır.

Excel Eğitimi

Excel Eğitimi

Arkadaşlar beşinci Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Klavye Kısa Yolları ve Tuş İpuçları nedir? Nasıl kullanılır? öğrendik, derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.