Excel’de Durum Çubuğu ile Çalışma – Excel Eğitimi

ucretsiz-excel-egitimi-dersleri-28

Excel’de Durum Çubuğu ile Çalışma – Excel Eğitimi

Durum çubuğu çalışma alanında ne olup bittiğiyle alakalı bilgileri gösterir.  Excel durum çubuğun en solunda genelde hazır ifadesini gösterir. Hazır ifadesi çalışma alanında herhangi bir işlem yapabilirsiniz anlamına gelmektedir. Eğer boş bir hücrenin üzerine çift tıklarsanız en sol köşede gir ifadesini, veri olan bir hücrenin üzerine çift tıklarsanız en sol köşede düzenle ifadesini görürsünüz.  Durum çubuğunu özelleştirmek istersek durum çubuğu üzerinde herhangi bir boş alana sağ tıklarız ve karşımıza durum çubuğunu özelleştir menüsü gelir. Bu menü üzerinde tik atılmış olan seçenekler varsayılan olarak açık durumdadır.

Hücre modu hazır, gir, düzenle ifadelerinin adıdır. Menünün son 3 seçeneği durum çubuğunda en sağda bulunan ifadelerdir. Durum çubuğunda veriler ile çalışırken işlerimizi kolaylaştıracak işlemlerde görüntülenir. Mesela say seçeneği seçilen dizideki içinde veri olan hücre sayısını, sayısal sayım seçeneği seçilen dizide içinde sayısal veri olan hücre sayısını, ortalama seçeneği seçilen dizinin ortalamasını alır, en az seçeneği dizi içerisindeki en küçük veriyi, en fazla seçeneği dizi içerisindeki en büyük veriyi, toplam ise seçilen dizinin toplamını gösterir.

Excel Eğitimi

Resimde görüldüğü üzere toplam sayı adedi, sayıların toplamı ve ortalaması durum çubuğunda gözükmektedir. Durum çubuğunun sağ tarafında çalışma kitabını görüntülemek için düğmeler bulunur. Bunlar normal, sayfa düzeni ve sayfa sonu önizleme görünümleridir. Bu düğmelerin hemen yanında yakınlaştırma düzeyi düğmesi bulunmaktadır. bu düğmede yakınlaştırma kaydırıcısı ile aynı görevi görür yani çalışma alanını yakınlaştırır veya uzaklaştırır. En sağda ise yakınlaştırma kaydırıcısı bulunmaktadır. Bu kaydırıcıyı kullanarak çalışma alanını yakınlaştırabilir veya uzaklaştırabiliriz.

Arkadaşlar altıncı Excel eğitimi dersimizin sonuna geldik bu derste Excel’de Durum Çubuğu ile Çalışmayı öğrendik, derslerimi faydalı buluyorsanız bir yorumla taçlandırabilirsiniz. Eğer bu konuları ben biliyorum ileri konuları görmek istiyorum diyorsanız buradan bütün derslerime erişebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa konu altında mutlaka sorun, bir sonraki derste görüşmek duası ile.